Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
5078e49d4886a9256fc5bdcaf070053b.jpg

Kampányradar – Köteles beszéd 2.0 - amikor a fagyi visszanyal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szombaton az MSZP kongresszust tartott. Jelen volt itt kérem mindenki, aki számít a baloldalon, Gyurcsánytól kezdve, Fodoron át, Bajnaiig, még Dopeman is bekukkantott. Képviseltette magát a komplett tüchtig kis csapat színe java.

Itt azonban a szokásos szoci kampánydumák, fröcsögés, orbánozás és simicsázás mellett történt egy nagyon fontos momentum, amely mellett nem szabad elmennünk szó nélkül.

Mesterházy Attila beszéde közben, amely inkább hasonlított egy úgynevezett, ma divatos stand up comedyre, vagy egy one man showra – valaki a nézőseregből bekiabálta, amikor a pártelnök éppen Mészáros Lőrincről beszélt, hogy nem katedrát, hanem „Kötelet!” kellene adni a település vezetőjének. A baloldali összeborulás miniszterelnök-jelöltje nem határolódott el a kijelentéstől, sőt átvette a bekiabáló ötletét. Hiszen a „kötél - javaslat” után úgy folytatta, szó szerint:

„de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak.”

A felvételen jól látszik, hogy háttal a bekiabálók felé mutat a kezével, amivel egyben nyugtázza is az elhangzottakat.

Mindannyian emlékszünk Kovács László halálra vált arcára, nyakában egy kötéllel, még 2002-ből, amikor Kövér László szavait körmönfontan, aljasul kiforgatva és a média támogatásukat kihasználva,  Werberi segédlettel – tüntettek a Fidesz gyűlöletbeszéde ellen.

Nos, kedves barátaim, azt szokták mondani, hogy akkor van baj, ha az a bizonyos fagyi visszanyal.

Most ez történt.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy kibújt a szög abból a bizonyos „gyűlöletzsákból.”

Itt arról van szó, hogy Mesterházyt folyamatosan készíti fel a szoci kampánycsapat ezekre a nyilvános megjelenésekre, beszédekre. A pontos szöveg adva van, a zakó és a nyakkendő színharmóniája adva van, ezt meg lehet komponálni. Vannak azonban váratlan, előre nem kalkulálható történések, mint például ez a nézőtéri bekiabálás is, ezekre a váratlan helyzetekre már nem lehet kottából reagálni. Ezekben a helyzetekben bizony az ember a saját jelleméből, habitusából fakadó módon reagál. Ezt tette Mesterházy is. Elkapta a hév és nem tudott disztingválni és a benne lapuló gyűlöletét most felszínre engedte.

Azok a baloldali politikusok, baloldali értelmiségiek, akik éveken át a Fidesz gyűlölködő stílusát, és a szélsőségekkel való parolázását próbálták beletáplálni az emberekbe, most csúfos vereséget szenvedtek.

Mesterházy ezen a szombat délutánon MEGBUKOTT!

Megbukott, mint politikus és megbukott, mint ember.

Kedves olvasóink, kampányradarunk immár hetedik részét olvasták, hamarosan jelentkezünk a következő epizóddal.

Csépányi Balázs

A sorozat korábbi cikkei:

Kampányradar - Scheiring Gábor a hazudós

Kampányradar - "B" - terv

Kampanyradar - Fel fel te éhes liberális

Kampányradar - Ébresztő elvtársak!

Kampányradar - Mesterházy és a jófiú "imidzs"

Kampányradar - Unikum, és ami mögötte van

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Vetítő (30) Életmód (1) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Politika (1582) Tereb (146) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2813) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Autómánia (61) Gazdaság (711) Sport (729) Egészség (50) Tv fotel (65) Heti lámpás (319) Belföld (11) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7652)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>