Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
c7cdcc04536c6109d6a6591a636dcca3.jpg

Zuschlag a "jóságos keresztapa"!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Zuschlag politikai ambícióinak kiszolgálását szolgálta az Ifjú Szocialisták Mozgalma (ISZM) – olvasta ma a Bács-Kiskun megyei Bíróságon dr. Fodor Endre bíró az egyik tanú korábbi vallomását.

A Budapesten szociális munkásként dolgozó, egykor az ISZM-ben aktívan politizáló K. Szilárd tanút hallgatta meg ma (szerda) a bíróság a Zuschlag-perben - írta helyszíni riportjában a baon.hu.

A tanú szerint Zuschlag „zseniális szélhámos” volt, aki felismerte, hogy pályázatok útján lehet pénzeszközökhöz jutni. Ezért alakut ki 2001-ben személyes ellentéte K. Szilárd és Zuschlag között, majd emiatt nem csak a politikustól, hanem az ISZM-től is eltávolodott.

K. Szilárd az ügyészségen korábban azt vallotta, hogy a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt Zuschlag János jóságos keresztapaként funkcionált 2000-2001-ben a politikai életben.

Zuschlag tisztában volt azzal, hogy pénz kell mindenhez, így a politikai kapcsolatok építéséhez is. Valamint elhangzott ma az is a Zuschlag-perben, hogy a tanút „feketén” alkalmazta Zuschlag János akkoriban: zsebből zsebbe havonta 40 ezer forintos juttatást adott K. Szilárdnak.

* * *

Zuschlagék és az éjszakába nyúló buli meg az előkerült papír
 
A zuglói MSZP-szervezet irodájában egy éjszakába nyúló buli után, Zuschlag János javaslatára alapították meg a Fiatal Városért Egyesületet, amelyről minden jelenlévő tudta, hogy pénzszerzési céllal alakult meg - mondta a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a per keddi tárgyalási napján az egyik tanú.

 

A NATO-csatlakozás körül alapították meg a Fiatal Városért Egyesületet, a zuglói MSZP-irodán volt egy éjszakába nyúló buli, aminek a végén előkerültek papírok, azért, hogy alapítsanak egyesületet - mondta a jelenleg bankmenedzserként dolgozó tanú. Az egyesület alapítása "emlékeim szerint Zuschlag János ötlete volt" - fűzte hozzá.

Fodor Endre tanácsvezető bíró kérdésére a tanú elmondta: a jelenléti ívet aláírók közül mindenki tudott arról, hogy pénzszerzési céllal hozták létre az egyesületet. A bíróság előtt tett tanúvallomásból kiderült: "a szokásos baráti kör" vett részt ezen a rendezvényen, ahol Zuschlag János mellett többek között ott volt Arató Gergely, jelenlegi oktatási államtitkár, "valószínűleg" Tüttő Kata, aki jelenleg a fővárosi közgyűlés MSZP-frakciójának a tagja, valamint Krausz Csaba ötödrendű vádlott is - derül ki a Népszabadság tudósításából.

A bíróság folytatta annak a tanúnak a kihallgatását, aki a másodrendű vádlott, Lados István előtt Zuschlag János ügyeit intézte. 

Népszabadság, VGO/baon.hu 

Hozzászólások

Misi
2016-01-28 13:27
Egy ÍRÓ aki tud írni a lényeget ragadva meg.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (706) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Történelem (18) Belföld (11) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Jobbegyenes (2791) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7557) Kultúra (7) Politika (1582) Tereb (146) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Vetítő (30) Heti lámpás (312) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>