Ma 2024 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
f6737bd0bc96d7d58e2362b1ed920e6b.jpg

A telihold tanítása – január – avagy valóban lesz államcsőd?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Hold nem csak bolygónk körül keringő kődarab, hanem egy olyan égitest, mely hatással van ránk. A mindennapjainkra… A januári Telihold alkalmával induljon el valami csodálatos dolog…

Sokan a Holdban nem látnak többet, mint kutatnivaló, bár kétségtelenül titokzatos égitestet. Amely hat bolygónkra (pl. árapálymozgás) és nagyon jól mutat teliholdkor a tiszta égen… pedig ha Hold ereje képes megmozgatni a hatalmas óceánok vizét, milyen hatással lehet a finom emberi elmére?

Nem vérfarkasokról és alvajárókról szeretnék mesélni, hanem egy lehetőségről, melyet a telihold „ereje” adhat nekünk…

Ahogy növekszik a Hold, az ember egyre inkább érzékenyebbé válik. Tapasztalt, ilyenkor sokszor idegesebbek, nyugtalanabbak az emberek. Ha ezeket az energiákat jó irányba tereljük, akkor a nyitottságot fel tudjuk használni spirituális fejlődésünkre. Az ősi tapasztalatok szerint Telihold napján, illetve az azt megelőző és a Teliholdat követő napon a legjobb lenne, ha igyekeznénk pozitívan gondolkodni, spirituális, lelki dolgokkal (is) foglalkozni.

Mert a gondolatnak teremtő ereje van.

A gondolatnak teremtő ereje van? Micsoda eretnek gondolat. A keleti vallások, a Magyar országgyűlés által másodrendűvé fokozott, el nem ismert buddhisták, hinduk vallják ezt… S persze a keresztények. Elég kinyitni János evangéliumát:

Kezdetben volt az Ige és az Ige Istennél volt….

Miért lényeges a gondolat teremtő erejével foglalkoznunk?

Ma reggel is a munkahelyemen hallom: Igaz, hogy államcsőd lesz?

S egy kijelentés, ami belemegy a közbeszédbe, ijesztő gyorsasággal megvalósulhat. Két héttel ezelőtt még száz emberből kilencvennyolc azt mondta volna, ezt a szót sem hallotta még, hogy államcsőd. Majd jött a menetrendszerinti leminősítés és a média felkapta az államcsőd fogalmát.

S amit kellően sokat hallunk a bulvármédiában, arról előbb utóbb elkezd beszélni a fősodratú média is, hallhatjuk a rádióban, láthatjuk a híradókban. Természetesen jön a menetrendszerinti cáfolat a kormány részéről és a „dolog” a közbeszéd tárgya lesz. Márpedig a gondolatnak teremtő ereje van.

Telihold napja egy csodálatos lehetőség, hogy megfordítsuk a tendenciát. Gondoljuk ki, akarjuk, hogy egy csodálatos országban élünk. Ahol mindenkinek van munkája, aki dolgozni szeretne, ahol a családok ki tudják fizetni a lakás törlesztő részleteit, ahol „megéri” tisztességesnek lenni, ahol magyar gazdák által megtermelt egészséges élelmiszert lehet kapni, megfizethető áron. Ahol az adónkat oktatásra, egészségügyre költik és nem adósságszolgálatra kell milliárdokat kidobálni. Ahol nem acsarkodnak egymás ellen a pártok. Ha vannak si nézetkülönbségek (hol nincsenek?) nincsenek árulók, akik külföldön maszatolják be a regnáló kormányt, akik nem piszkítanak arra az asztalra, melyről ők is enni kapnak.

Igen, talán ezen a teliholdon meg kellene ragadnunk az alkalmat és össze kellene fognunk, hogy végre egy csodálatos országunk legyen, ahol reggelente örömmel tudunk ébredni. Igen, a gondolatnak teremtő ereje van. Nem a MÁSIK ember gondolatainak, hanem a SAJÁTunknak….

Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tv fotel (65) Történelem (18) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Egészség (50) Jobbegyenes (2807) Életmód (1) Autómánia (61) Gazdaság (710) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (317) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Mozi világ (440) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7619) Vetítő (30) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>