Ma 2020 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
Rangos oktatási intézményt záratna be V. Naszályi

Rangos oktatási intézményt záratna be V. Naszályi

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Óriási botrány!

A legálisan működő, díjnyertes, doktori programoknak is helyet adó Bölcs Várról több baloldali médium és a baloldali vezetésű Budavári Önkormányzat is azt állította, engedély nélkül üzemelteti az MNB alapítványa. V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere korábban azt hangoztatta, bezáratják az intézményt, ha lesz jegyzője a kerületnek, ám utóbbi megtörténte után sem keresték meg az alapítványt.

Valótlanul állította több baloldali mé­dium és a V. Naszályi Márta (Párbeszéd) vezette Budavári Önkormányzat, hogy a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Alapítvány engedély nélkül használ egy, az I. kerületben található műemlék épületet.

– Az igazság ezzel szemben az: teljesen törvényesen, minden szükséges engedély birtokában működik az épület Bölcs Vár néven, ahol doktori programok, tudományos kutatóintézet, s egy könyvesbolt is helyet kaptak. Sőt, az alapítvány által felújított ingatlan több díjat is nyert, idén a Budapest Építészeti Nívódíjat is elvitte – mondta lapunknak Bánkuty Tamás, az alapítvány igazgatója.

Figyelemre méltó, hogy az elismerést átadók között ott volt Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes is, V. Naszályi párttársa. Budavár polgármestere az RTL Klubnak egy hónapja még azt hangoztatta: ha meglesz az új jegyzője a kerületnek, megszüntetik a szerinte törvénytelen helyzetet, és bezáratják az oktatási, kutatási intézményt.

Közben Tarjányi Tamás betöltötte a tisztséget, mégsem kereste meg senki az alapítványt az ügyben. Bánkuty elmondása szerint az alapítvány az intézmény bezáratását szorgalmazó V. Naszályit azonnal meghívta a budavári képviselő-testületi delegációval együtt, hogy eloszlassák a félreértéseket.

– A látogatáson bemutattuk az oktatási és közösségi tereket, ismertettük az épületben folyó értékes szakmai munkát, és kifejeztük abbéli szándékunkat, hogy együttműködésre, jó szomszédi viszonyra törekszünk a kerülettel – fogalmazott az igazgató. Ismertetése szerint az épületben három magyar egyetem – a Pécsi Tudományegyetem, a Győri Szent István Egyetem, valamint a Corvinus – tart doktori programokat támogató képzéseket, utóbbi pedig a világ 40. legjobb felsőoktatási intézménye közé sorolt kínai Fudan Egyetemmel közösen is indított egy MBA-képzést.

– Az épületben folyó tudományos munka mellett a házban könyvesboltot is üzemeltető Pallas Athéné Könyvkiadó könyvbemutatókat is szervez szerdánként, vasárnaponként pedig ingyenes gyerekprogramok várják az érdeklődőket a Bölcs Várban – tette hozzá Bánkuty Tamás.

(Kárpáti András, ]]>magyarnemzet.hu]]>)

]]>www.mindenszo.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (243) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Mondom a magamét (4814) Életmód (1) Tv fotel (65) Gazdaság (652) Politika (1571) Egészség (50) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozi világ (440) Tereb (140) Jobbegyenes (1854) Belföld (5) Nagyvilág (1452) Sport (729) Irodalmi kávéház (490) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>