Ma 2020 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Dobrev Klára így akarja tönkre tenni Orbánt

Dobrev Klára így akarja tönkre tenni Orbánt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Figyeljük minden alattomos lépését!
Nagy lépés lenne, ha a kormány szankciókkal nézne szembe Brüsszelben. Interjú.

„Egy diktatúra európai parlamenti (EP) képviselőjével beszélgetek? Ön azt mondta, a magyar miniszterelnök »meghirdette a diktatúrát« azzal, hogy a kormány felfüggesztette a fogvatartottaknak megítélt kárpótlások kifizetését.

Igen, egy diktatúra ellenzékének EP-képviselőjével beszél.

Az diktatúra, ahol az ellenzék hónapok óta győzelmet ünnepel, és a miniszterelnök megbuktatására készül 2022-ben?

Vannak diktatúrák, amelyek fenn akarják tartani a demokrácia látszatát. Ez egyébként a gyenge pontjuk is, az orbáni diktatúrát is itt akarjuk elkapni és demokratikus eszközökkel legyőzni.

A Magyarországgal szemben folyó uniós eljárás ebben segíthet? Sokak szerint csak a miniszterelnök malmára hajtja a vizet.

Minden segít, ami megmutatja, hogy nincs arra út, amerre Orbán megy. Meg kell mutatni a magyar embereknek, hogy az Európai Unió vigyáz rájuk, akár ilyen eljárásokkal is. Azt a pénzt, amit az iskolákra, kórházakra ad, nem lehet Tokaj-Hegyaljára, a Balatonra, az Orbán család gazdagodására költeni. Nagy lépés lenne, ha a kormány szankciókkal nézne szembe Brüsszelben.

Hónapok óta tárgyalnak arról, hogy a városok közvetlenül kaphassanak uniós forrást. Milyen eredményeket ért el?

Rengeteg konkrét javaslatot tettünk. Az idei év a következő hétéves költségvetés tervezéséről szól, ennyi időnk van az új szabályok felállítására. Bővíteni kell az önkormányzatok által közvetlenül pályázható támogatások körét, valamint azt is el kell érni, hogyha az Orbán-kormányt azzal büntetik, hogy nem férhet hozzá a forrásokhoz, akkor ezek a pénzek más módon érkezzenek meg önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Kultúra (4) Történelem (13) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Gazdaság (637) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Jobbegyenes (1692) Vetítő (37) Mondom a magamét (4327) Gasztronómia (539) Tereb (139) Heti lámpás (233) Mozaik (42) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Tv fotel (65) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (479) Nagyvilág (1446)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>