Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
5a55e4adbef486f38432e8fc9b4e29a4.jpg

Idén 110 éves a Harley-Davidson

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Harley-Davidsont mindenki ismeri, az is, aki még sosem ült motoron, az is, aki nem látta a Szelíd motorosokat. A legendás motorgyártó cég termékeinek vannak a legelkötelezettebb rajongói világszerte.

A cég mindent meg is tesz azért, hogy a brand legendája tovább éljen, részint a fejlesztések, részint a marketing révén mindenhol jelen van a világon.

Idén ráadásul minden idők legambiciózusabb rendezvénysorozatával ünneplik a cég alapításának 110. évfordulóját. Igen, a Harley már 1903 óta létezik. No persze még egészen más, de roppant biztonságos és jó motorokat gyártott, és az első világháború után már a legnagyobb motorkerékpár-gyártó lett.

Az első hely már a múlté, a legenda viszont él, és Harley-tulajdonosok tízezrei tartják életben szerte a világon. 2013-ban a harley-s találkozók 11 országon és 6 kontinensen át zajlanak majd. A rendezvénysorozat egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Harley-Davidson Múzeumban Milwaukee-ban, a vállalat szülőhelyén.

A találkozóknak az a céljuk, hogy összekössék a Harley-Davidson-rajongók millióit, akik a szabadságba vetett hitüket, önkifejezésüket és kalandos motorozásaikat ünnepelhetik együtt. – Ez több, mint egy évforduló – ez felejthetetlen ünnepe a szabadságnak, amely egyesít minket, és erre az egész világból mindenkit várunk – mondta Mark-Hans Richer, a Harley-Davidson marketingigazgatója.

A találkozók között szervezett berlini médiaesemény is a legenda erősítéséről szólt, ráadásul egy olyan céggel közösen rendezték, amely erősen kapcsolódik a HD-érzéshez. A Gibson gitárcég stúdiójában megrendezett zenés est bizonyította, hogy a két brand kiválóan kiegészíti egymást – mondta a Metropolnak Paul Butler, a Harley-Davidson marketingmenedzsere. A motor és a rockzene szimbiózisa nem új keletű, gondoljunk csak a Born to Be Wildra, s a csillogó alkatrészek és a karcsú gitárnyakak ma is jól mutatnak egymás mellett.

A Harley-Davidson természetesen Magyarországon is jelen van, három márkakereskedésben gyakorlatilag bármilyen alkatrészt meg lehet venni a legújabb modellekhez is.

Paul Butler szerint a feltörekvő piacokat is erőteljesen meg szeretnék szólítani. Kelet-Európán kívül nagyon erősen jelen vannak Dél-Afrikában, de egyre növekvő figyelmet szentelnek India és Kína hatalmas piacának is.

Arra a kérdésre, hogy ha valakinek még sosem volt Harley-Davidsonja, és most szeretné az elsőt megvenni, mi alapján válasszon, Paul azt felelte: az egyénisége szerint. – Minden motorosnak megvan a maga motorja, csak még nem talált rá. Ha ismeri önmagát, meg fogja találni a hozzá legjobban illő Harley-t.

A Harley-Davidson tavaly felkért néhány motorost, hogy a különböző túrák alkalmával viseljen egy fekete bőrkabátot – az úgynevezett szabadságkabátot –, és tegye közzé történeteit az interneten.

A szabadságkabát motorosról motorosra vándorol majd, így több tucat legendás helyet érint a világon, mielőtt visszatér Milwaukee-ba, az augusztus 29-i záróünnepségre, amelyen elhelyezik a Harley-Davidson Múzeumban.

Harley-s találkozó

Június 13–16-án lesz a legfontosabb találkozó Rómában.•    A cég több területet is elfoglal az ünnepségre Róma belvárosában, a Vatikánban és Ostia partjainál.
•    A találkozó egyik buliját Ostia kikötőjébe szervezik, továbbá koncertek lesznek még az Olimpiai Stadionban, valamint motoros áldás lesz a Szent Péter téren, a pápai államban.
•    Az Egyesült Államokban a fő eseményt Milwaukee-ban rendezik augusztus 29. és szeptember 1. között. A milwaukee-i esemény részeként a rajongók több városból, szervezett túrákkal érkeznek a világhírű Henry Maier Fesztivál parkba, majd együttesen felvonulnak Milwaukee belvárosába, ahol további programok várnak mindenkit a Harley-Davidson Múzeumban és a három nagykoncerten.

Jubileumi kiadások

A Harley-Davidson a Motor Company történelmét a korlátozott darabszámban készülő 110. jubileumi kiadásokkal erősíti meg a vevők előtt – a 2013-as új Harley-Davidson-modelleken felül.•    Kilenc Harley-Davidsonmodell szerepel a 110th Anniversary Editions-ként, mind sorszámozva és egyedülálló fényezéssel, valamint tankemblémával. A gyártás modellenként eltérő, és erősen korlátozott a darabszám is, megemelve ezeknek a motoroknak az értékét. Ezek a modellek minden elérhető, gyárilag felszerelt extrával rendelhetőek.
•    Főbb jellemzőjük a jubileumi modelleknek a bronz tankembléma, fekete alappal és kidomborított bronzrészekkel. A csillogó arany tónusú „Bar and Shield” logót beillesztették egy egyszárnyú emblémába.
•    Mindegyik 110. jubileumi kiadású modell az egyedülálló jubileumi régies bronz vagy jubileumi régies fekete fényezéssel készül.

]]>www.metropol.hu]]> - Jásper Ferenc

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Életmód (1) Történelem (17) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2761) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Gazdaság (698) Mondom a magamét (7420) Kultúra (6) Tv fotel (65) Belföld (10) Irodalmi kávéház (535) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Sport (729) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Heti lámpás (305)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>