Ma 2022 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
horthy-miklos-szuletesnap.jpg

A sátánizált Horthy 6.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Folytatva előző írásomban megkezdett Horthyt és a cenzúrát taglaló gondolatsoromat, előhozakodom a legnagyobb durranással.

1939-ben jelent meg dr. Lajos Iván százoldalas könyvecse: „Németország háborús esélyei a német szakirodalom tükrében” címmel. Vagyis egy esztendővel az ausztriai Anschluss és Csehszlovákia megszállása után. Egyértelműen a második világháború kezdetének első pillanataiban. A kommunista fogantatású, 1965-ben megjelent Magyar Életrajzi Lexikon szerint ez a nagy nemzetközi föltünést keltő könyv – ezt már én teszem hozzá: fölkeltette a németek figyelmét is. Legenda szerint maga Hitler tiltakozott Horthynál, és követelte a könyv azonnali bezúzását. Vagyis cenzurális betiltását. Ezt kétlem ugyan, hogy Hitler tiltakozott, de a német diplomácia minden bizonnyal hivatalosan nehezményezte ezt a művet.

Állítólag Horthy azt válaszolta volna Hitlernek: nem tehetem, mert Magyarországon sajtószabadság van. Azt írja a lexikon, hogy Lajos Iván „monarchista beállítottságánál fogva fordult szembe a nagy német gondolattal és a fasizmussal”. Vagyis ugyanabban a szellemben és neveltetéssel, amit Horthy is képviselt. Zárójelben még hozzáteszi a lexikon, hogy a „hatóságok elkobozták a könyvet”. Ám ez az akadémiai és kommunista lexikon hazudik. Ugyanis a könyvet nem kobozták el. Sőt. Tizennégyezer kötetes könyvtáramban őrzöm a kommunista hazugság cáfolatát. Címlapján: „Második kiadás (10-15 ezer példány), Pécs, 1939. Dunántúl Pécsi Egyetemi és Nyomda R.T. Pécsett. A nyomdáért felelős Wessely Károly igazgató”. Ennyit a bezúzott „Szürke könyv”-ről. A nácik nyilván az első kiadás ellen tiltakozhattak. Ám ha engedtek a német nyomásnak, és megsemmisítették, sőt mi több (!), betiltották a könyvet, hogyan jelenhetett meg második kiadásban és tizenötezer példányban? (Ma egy menő verseskönyvet ötszáz példányban adnak ki.) Jellegzetes Horthy-kori kettős játék: amíg a nácik nem szállták meg az országot, önvédelmi taktikából a hitlerista szellemű törvényeket meghozták ugyan, de nem hajtották végre.

Mégis, mi háborította föl a nácikat ennyire? Az a megsemmisítő leleplezés, amely két irányba döfött. Mindenekelőtt a nácizmus a népekre életveszélyes ideológiáját idézte meg szóról szóra. Paul de Lagarde-ot, a nácik szerint a legnagyobb német szellemet (aki minden bizonnyal hugenotta leszármazású volt), s Hitlert megelőzve prófétálta, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia népeit, köztük a semmit sem érő magyarokat ki kell telepíteni távoli kolóniákra (akárcsak Sztálin a zsidókat és a doni kozákokat), és nem Afrikában, hanem itt, Közép- és Kelet-Európában kell gyarmatosítani, Németország tőszomszédságában. Vagyis Lajos Iván eredeti nemzetiszocialista idézetekkel dokumentálta, hogy a Lajtától keletre élő népeket (és nem csak a zsidókat) Hitler halálra ítélte, likvidálja.

A megsemmisítésre törő leleplezés mellett másik téma a győzelmi propagandától harsány hazugság cáfolata. Mégpedig német közgazdászok érvei által bizonyítva, hogy a német gazdaság erőtlen egy nagy háború támogatására. Csak egy példa. Mezőgazdaságuk termelése zsugorodik, miközben lakosságuk száma nő.

Többek között ezért sem rohanta le Magyarországot – éléskamráját. A jobbára zsidó törvények mellett, amellyel nyugtatták a nácikat, de azokat elszabotálták, ez is a zsidóság túlélését segítette. Ezért maradt meg a legtöbb zsidó nálunk, mert Hitler nem akarta semmiféle erőszakos akcióval kockáztatni mezőgazdasági hátterét. Német katonai szakértők szövegeivel bebizonyította Lajos Iván, hogy a nácik elvesztik a háborút. Őrületes náciellenes provokáció volt ez a kiadvány. De mi lett ezzel a pécsi, náciellenes publicistával? A német megszállók letartóztatták, Auschwitzba hurcolták, onnét azonban még hazatért, majd magas rangú minisztériumi beosztást nyert. Ám 1946-ban, amikor már a szovjet hadsereg biztosította a „rendet”, örökre eltűnt, mint Wallenberg. Ugyan hová tűnt el, és ki volt a varázsló? Egyet találhattok.

Érdemes elgondolkodni ezen.

(Folyt. köv.)

Szalai Károly - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Mondom a magamét (6468) Jobbegyenes (2485) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1304) Sport (729) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (516) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (669) Egészség (50) Életmód (1) Politika (1581) Történelem (15) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>