Ma 2022 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
wer4.jpg

A sátánizált Horthy 4.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ki kell mondani: a trianoni tragédia mértéke a magyar hadsereg szétverésének volt a következménye.
1918. november 3-án az olaszok még a történelmi Magyarország határait jelölik meg a fegyverszünetben, hiszen az akkor még ütőképes, nem is közös, hanem magyar hadsereg idegen területeken állomásozik. November 13-án már a belgrádi konvenció szerb és román érdekek szerint módosítja a páduai megállapodást. Válaszul: 1918. december 2-án megalakult a Magyarország Területi Épségének Védelmi Ligája, amit a baloldal azonnal lenacionalistáz! S mindmáig megbélyegez az internacionalista, vagyis liberális szellemű publikancia. Vagyis nemzetiérdek-ellenes. Téboly. Már akkor. Ahogyan az Orbán-féle nemzeti politizálást is EU-ellenesnek és nacionalistának minősítik.

Ám jogos a kérdés: van-e arra bizonyíték, ha megmarad a hadsereg, ez a tény önmagában módosíthatja-é a trianoni határokat? Van bizony. Mindenekelőtt a Vörös Hadsereg akciója a cseh megszállók ellen. Salgótarjánból Bártfáig kergették csapataikat minden bizonnyal antikommunista, ludovikás tisztek vezérletével. Akkor még volt pillanat, amikor a bal- és a konzervatív oldal a nemzet érdekében hajlandó volt együttműködni. Ma ez sincs. A másik eklatáns példa. A trianoni békekötés után egy esztendővel a Prónay-különítmény kikényszerítette Nyugat-Magyarországon a népszavazást, ezért Sopron és környéke visszatérhetett. Hadd jegyezzem meg, a magyar hazát választók legalább felerészben, ha nem többségükben német anyanyelvű polgárok voltak, tehát hazafiak ennek ellenére, vagy éppen ezért. Ez sincs ma így, mert néhány magyarosított nevű tv-celeb-söprenc, svábságával hencegve, rasszistamód undorkodik a magyar néptől, pucolna a hazából, de nem teszi, mert itt van jó dolga, sehol másutt.

Ismételjük meg. A trianoni tragédia mértéke a HADSEREG-NÉLKÜLISÉG okában keresendő.
És mi az oka a hadsereg-nélküliségnek? A magyar baloldal árulása. Mindenekelőtt a kelekótya Károlyi (akiről zseniális portrét föstött Bóka László nagyszerű regényében, a Nanduban), azután jobbkeze, Linder („nem akarok katonát látni”) és nem utolsósorban Jászi Oszkár és polgári radikális meg szociáldemokrata sleppje. Itt jegyzem meg, a kerge gróf szobrának eltávolítása a Parlament mellől akkor is jogos, ha maga a szobor művészi remekmű. Mert valósághűen sugallja Károlyi elegánsan mindenre alkalmatlan jellemét. Dekadens, morbid magatehetetlenségét. Persze remekmű volt Mikus Sándor Sztálin-szobra is, mert ugyancsak visszaadta az eredeti alak öntelt, mindenre elszánt durva bunkóságát, könyörtelenségében rejlő erejét. Nyilván ezt nem merték észrevenni a zsűritagok, ezért fogadhatták el a művet. Máskülönben a mindenkori magyar illetékes ficegencek mérhetetlenül humortalan korlátoltságára vall, hogy 1989 után nem állították vissza a két lefűrészelt Sztálin-csizmát a talapzaton. Mellbevágó és világraszóló egyedülálló szarkasztikus emlékezés lett volna a szabadságharcra. De egy életen át buggyantakkal hadakozom, hiszen ezt is megírtam már. Arról nem is beszélve, hogy ez a szörnyű rozsdás vaskefe egy nyugat-európai szobor rossz utánérzése.

1918. október végén még IV. Károlynak teszi le az esküt Károlyi, és aznap este lelövik Tisza Istvánt. Az egyetlen politikust, aki fölül tudott volna kerekedni a kezdődő zűrzavaron. A Jászi által megkelekótyált teszetosza polgári demokraták, a pártpolitikailag fölingerelt radikális munkások fölfordulást produkáltak országszerte. Elkergették a jegyzőket, a szervezett rend biztosítékait, s rabolni, fosztogatni kezdtek. És mit csinált Károlyi? Téboly. Ahelyett, hogy rendet teremtett volna maradék fegyveres erejével, a legfontosabbnak azt tartotta, hogy fölmentést kérjen a királytól – esküje alól! Vagyis. Még Károlyiban is maradt valami a régimódi úri tisztességből, de hát később Horthy hibái is ebből a naiv tisztességtudásból eredtek.

(Folyt. köv.)

Szalai Károly - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (516) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tereb (142) Történelem (15) Gazdaság (669) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2485) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Egészség (50) Autómánia (61) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Nagyvilág (1304) Flag gondolja (33) Belföld (8) Heti lámpás (260) Életmód (1) Mondom a magamét (6468) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>