Ma 2020 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
Bayer Zsolt: Nahát!

Bayer Zsolt: Nahát!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt nem teszi ki az ellenzék az ablakba!

Egy újabb Eurostat statisztika, amit nem fog kirakni az ellenzék az ablakba, max azt részét, hogy sajnos romlottak a mutatók nálunk is, mint egyébként a legtöbb EU-s országban.

Előbb lássuk a hírt:

Egy adat, ami alapján a magyar nyugdíjasok helyzete szinte a legjobb egész Európában

Sorozatban a negyedik éve emelkedik a szegénységi kockázatnak kitett nyugdíjasok aránya az Európai Unióban - derül ki az Eurostat keddi közléséből. Az uniós statisztika szerint viszont Magyarország ebben nem áll rosszul, azonban az elmúlt években látványosan romlott a magyar mutató. Most már közel minden tizedik magyar nyugdíjast veszélyeztet a szegénység.

2017-ben az EU-ban élő nyugdíjasok közül 14,2%-ot veszélyeztetett a szegénységbe való csúszás, ami további minimális növekedés a 2016-ban látott 13,8%-os arány után.

Ha az egyes tagállamok 2017-es arányszámait hasonlítjuk össze, elmondhatjuk, hogy a statisztika szerint a magyar nyugdíjasok helyzete az egyik legjobb ez alapján. Magyarországon ugyanis a negyedik legalacsonyabb ez az arány, Franciaország, Szlovákia és Dánia után.

A magyar adat 9,1%-ot mutat, amit viszont ha idősorosan vizsgálunk, akkor jelentős emelkedést mutat. 2010-ben 4% volt az eddig mért legalacsonyabb érték, ehhez képest duplázódásról beszélhetünk és ilyen magas arányra 2006 óta nem volt példa. Ez a növekedés azonban nem mondható kiemelkedőnek erre az időszakra a többi uniós országgal összevetve.

]]>A cikk a Portfolion jelent meg.]]>

És most jöjjön a levél, amit kaptam:
 

Tisztel Bayer Úr,
 
egy újabb Eurostat statisztika, amit nem fog kirakni az ellenzék az ablakba, max azt részét, hogy sajnos romlottak a mutatók nálunk is, mint egyébként a legtöbb EU-s országban. (Bár erős kétségeim vannak a 2010-es Magyar adatokkal kapcsolatban, ugyanis az volt legalacsonyabb az egész EU-ban. Mindez, miután elvétek a 13 havit, rezsi emelés rezsi emelés hátán, lufiként növekvő magánnyugdíj pénztárak, brutális infláció stb.) Meg az is elég furcsa, hogy miközben a magyar gazdaság rekordot rekordra halmozott az elmúlt években, évről évre jobban produkálva, több alapvető élelmiszer áfája csökkent, rezsi nem lett több  stb. pont akkor nőt a legtöbbet a veszélyeztetett nyugdíjasok száma Magyarországon.

Még így is a szegénységi kockázatnak kiszolgáltatott nyugdíjasok aránya jelenleg 9,1 % Magyarországon, ugyanez a mutató például a németeknél 17,5%, az angoloknál pedig 19,1%... 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (652) Heti lámpás (243) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Sport (729) Autómánia (61) Mozaik (83) Egészség (50) Mondom a magamét (4818) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Tv fotel (65) Belföld (5) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Történelem (14) Életmód (1) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (490) Nagyvilág (1452) Jobbegyenes (1856) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>