Ma 2024 május 03. Tímea, Irma napja van. Holnap Mónika, Flórián napja lesz.
f4dff97c8f3df0b99ee6a5e349dffd98.jpg

Fradista szemmel – Évzáró

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Holnap Karácsony este! Jönnek az ünnepek, közeledik az év vége. Ilyenkor érdemes egy kicsit elcsendesedni, hátralépni és nyugodtan, higgadtan értékelni a mögöttünk hagyott esztendőt.

Az év értékelésekor mindenképpen szét kell választanunk a csapat teljesítményét a klub fejlődésétől. Tudom, furcsán hangzik ez a megállapítás, de sajnos a teljesítményünk közel sem javult olyan mértékben, mint a klub gazdasági helyzete.  A 2014-es esztendőben a nagy tavaszi menetelésünknek köszönhetően megszereztük a bajnokságban a bronzérmet. Ez megsüvegelendő teljesítmény, főként annak a fényében, hogy gyakorlatilag hazai pálya nélkül játszottuk le az egész bajnokságot. A nemzetközi kupaszelésünkre inkább nem is térnék ki, mert az mindennek nevezhető, csak daliás menetelésnek nem.

Úgy vágtunk neki a 2014-2015-ös bajnokságnak, hogy a bajnoki cím a cél, de minimális elvárás a nemzetközi porond elérése. Ennek érdekében tulajdonképpen jól is igazoltunk. Hazahoztuk 10 év után az újkori történelmünk egyik meghatározó játékosát, Gera Zoltánt, sőt több ígéretes, azonnal bevethető játékost öltöztettünk zöld-fehérbe.

Az őszi szezonunk mégis döcögősre sikeredett. Az új csodálatos stadionunkban (két apró kivételtől eltekintve: Paks, Haladás) nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, de az idegenbeli találkozóinkon nagyon sok pontot elveszítettünk. Mind a négy vereségünket vendégként szenvedtük el! Sőt komoly rangadókat veszítettünk el, így alulmaradtunk Újpesten, Diósgyőrben és az MTK vendégeként is.

Az előre hozott két tavaszi bajnokinkat a Groupama Arénában játszhattuk le, sikerült is medkét találkozónkat megnyerni, így egy kicsit kozmetikázni tudtuk a gyengébb őszi szezonbéli végeredményt, de még így is csak az ötödik helyen várhatjuk a tavaszi folytatást, bár mindössze egy pontra a dobogótól és csak ötre a második helyezett MTK csapatától.

Magabiztosan hoztuk a Kecskemét és a Pápa elleni mérkőzéseinket, így a tulajdonképpeni „tavaszi szezont” két győzelemmel kezdtük. 13 találkozó van hátra. Egy nagyon jó felkészülés, alapozás után a dobogós álmainkat mindenképpen elérhetjük, főként azért vagyok ilyen optimista, mert tavasszal gyakorlatilag valamennyi rangadónkat otthon játszhatjuk.

Jegyzőkönyvek:

NB I, 17. forduló
FTC-Lombard Pápa 2-0 (2-0)
Nézőszám: 3465
FTC: Dibusz - Dilaver, Batik, Nalepa, Somalia - Gera, Kukuruzovic (Busai, 76.), - Lamah (Bönig, 63.), Lauth, Nagy Dominik (Cukic, 61.) - Böde
Lombard: Szűcs - Tóth G., Nagy T. (Kenesei, 87.), Csizmadia, Bogunovic - Frizoni, Zulevs (Iványi, 55.), Király B., Sluka, Florean - Popin
Sárga: Sluka (43.), Tóth G. (54.), Batik (87.)
G.: Kukuruzovic (29.), Gera (36.)

Ligakupa, nyolcaddöntő, 2. m. - összesítésben: 1-4
Újpest-FTC 0-0 (0-0)
Újpest: Dmitrovic - Nego, Heris, Litauszki, Stanisavljevic - Simon K. (Forró, 50.), Balogh B., Vasiljevic, Nagy G. - Bardhi (Berat, 81.), Rojo (M'Boma, 66.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Mateos, Nalepa, Pavlovic, Bönig (Bosnjak, 78.) - Kukuruzovic (Nagy Dominik, 55.), Cukic, Batik (Haris, 85.), Busai (Böde, 37.) - Holman (Lauth, 75.)
Sárga: Mateos (25.), Busai (28.), Heris (35.), Dilaver (72.)
Piros: Nagy G. (89.)
G.:

A Magyar Kupában egy valljuk be szerencsés sorsolást követően olyan jó ágra kerültünk, ahol csak alacsonyabb osztályú csapatokkal kell megmérkőznünk, mind a negyed, mind pedig az elődöntőben.

A harmadik számú sorozatban, a Liga Kupában sikerült kivernünk, méghozzá magabiztos, meggyőző játékkal ősi riválisunkat, az Újpestet, így itt is a legjobb nyolc között várhatjuk a folytatást.

A csapat tovább erősödött, hiszen megszereztük saját nevelésű egykori játékosunkat, Hajnal Tamást, aki reményeim szerint Gera Zolihoz hasonlóan meghatározó szerepet fog játszani a nagyon izgalmasnak ígérkező tavaszi idényben.

A klub életében az új, pompás stadion egy csodálatos lépcsőfok a hőn áhított sikerek elérése felé vezető úton. Van már professzionális edzőközpontunk, saját havi rendszerességgel megjelenő magazinunk, sőt immár elindult a Fradi Tv is, tehát a háttér épül-szépül. Most már tartalommal, azaz kézzel fogható sikerekkel kellene megtöltenünk ezt a kívülről egyre szebben csillogó és egyre masszívabb fundamentumot.

Minden kedves Fradistának nagyon szép Karácsonyt és nagyon boldog Új Esztendőt kívánok!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2794) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7578) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Kultúra (9) Tereb (146) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Sport (729) Autómánia (61) Történelem (18) Vetítő (30) Politika (1582) Heti lámpás (312) Gazdaság (707) Szépségápolás (15) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>