Ma 2024 május 03. Tímea, Irma napja van. Holnap Mónika, Flórián napja lesz.
6a645535c74358840f2bbbf83fc5790b.jpg

Elempés kiskutya

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

– Én bármikor tudok sírni. Mondd, hogy halott kiskutya! – Halott kiskutya.Bőgés. Együttérzés. Megértően baráti kézsimi.A Dokik című tengerentúli vígjátéksorozat a haját kézzel daueroló, félhülye orvosától ez valahol nevettető.

Keresi identitását: együtt érzően rí Mikuláskor a dominikai főnővérrel, de azért nem meleg. Szereti az állatokat, de kajálja a véres steaket is. Legjobb barátja fekete, de rajongott főnöke agresszívan rasszista. Összetett személyiség, na. Jellemének több rétege van, mint az importhagymának vagy a megtért Csanádnak. Liberálisan értékorientált komédiában király. Vagy sirály. Picit sem pite, sőt zsírbaba.

Önök értik ezt?
Nem kell, ők sem, a trend a lényeg.
LMP.
Négy ká.
Egyenesen Szolidaritás.

S egymillió sajtószabadságot féltő internetes pár ezer.
Ők a magyar politika új pólusa. Ők a neodemokratikus Magyarország plázájának csillámcelebjei. Magvas gondolataikat a hét végén Bodajkon összegezték.
Jávor Benedek, az LMP arca szerint ma sok hasznosat lehet tenni az országban, de mindezek leghasznosabbika a „társadalmi igazságosság, a fenntartható fejlődés és a demokratikus működés szempontjait képviselő kritika” megfogalmazása. Kemény szavak ezek, strandon ettől hevül a pöttyös labda.

Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke pedig egyenesen odáig ment, hogy kimondja: „A digitális szakadék túloldalán élők elérése a kulcstényező”!

Nesze a pofádba, kormányzó elit! Ébredj, munkásosztály!
De ne röhögjünk, hiszen a jelenlévők tapsoltak. „A résztvevők egyetértettek abban, hogy a Szolidaritás támogatói e tekintetben jól kiegészítik például az LMP társadalmi bázisát.”

S most, kérem, kapaszkodjanak meg a reggeli kávéban: a Negyedik Köztársaság már egyeztetett az LMP-vel a minimálprogramjáról, így tehát az új demokratikus pláza már nemcsak álom, hanem jövőnk építésének kikerülhetetlen sarokköve.

Jézus! Félelem, ne eressz!
Orbán ezt hallva nyomban hagyja szabadságát, és rendkívüli állapotot hirdet a pesti romkocsmákban.
A Lehet Más a Politika a politikai marketing egyik leggátlástalanabb, értéket kisajátító és semmivé tevő ideológiáját hozta be újra a közéletbe.

Az LMP egy termék, egy zöld címkés sampon, amely boldogságot ígér a sarki fókáknak, és ha a Balatonban lesz delfin, az is ugrálhat. Akkor azt akár matyószínre is festik. Mert magyar és hazafi is ez a párt, mert a magyarnak és hazafinak van trendje. S a magyar vízilabdacsapatnak is szurkolnak az olaszok ellen, amennyiben a trikolort jó irányból nézik.
Az LMP most szövetkezik: megtalálja a hozzá hasonló projektpártokat. Jó, rendben, a Jobbik ebbe nem fér be, az már túl kényes, karaktergyilkosság lenne. Erre is meg arra is. Ezért kellenek a lúzerszervezetek.

A bölcsészkari jegyzetekből visszamaradt Negyedik Köztársaság, a melóst díszből se látott Szolidaritás vagy éppen a Commodore 64 daliás időit idéző Milla. Az ő szerepük az, hogy ezt is, azt is hozzátegyék a közös projekthez. Egyetemi entellektüel mérsékelt droggal, kemény arcélű extűzoltó osztálytudat nélkül és végül a gyerekét legalább három nemre és vallásra felkészítő szabadelvű. Akár Benetton-reklám is lehetne, ők legalább jóféle pólót gyártanak.

Esetünkben nincs termék. Nincs elv sem, nincs érték és nincs ideológia. Ezeket a szavakat eleve kilőtték, ezek nem férnek bele a marketingtervbe.

Nincs szó arról, hogy mi lenne, ha hatalomra jutnának. Csak az van, hogy akkor ők lennének hatalmon. S az annyira cuki, édibédi és marconán Orbán-ellenes lenne.
Ennyi.

Az új pólus munkásszerű sztárjai nem beszélnek a munka törvénykönyvéről, ők a banki hasznot istenítő IMF mellett tesznek hitet. A republikánus vágyceleb ideális demokráciája az, ahol a „fideszes csőcselék” nem szavazhat, mert többségben van a nyüves. Végezetül a kisebbséget akkor kell elismerni, ha nem magyar s főleg nem erdélyi.

Velük lépett frigyre a másik politika.
Szolidaritás és LMP. Nem a munkás állapodott meg az értelmiséggel. Még csak nem is Csepel hívja a harca a Váci utat, mindössze a Liszt Ferenc tér tárcsázza a Zöld Pardont.

– Milyen a buli? – zúgja a hang.
– Milyen lenne? A miénk! – felel az LMP neki.

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Mozaik (83) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7578) Flag gondolja (36) Tereb (146) Belföld (11) Szépségápolás (15) Gazdaság (707) Autómánia (61) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Sport (729) Kultúra (9) Heti lámpás (312) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2794) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>