Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
5483f8b89d89b68b29fad235d9d6f73c.jpg

Orbán és Berlusconi együtt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Adócsökkentés és munkahelyteremtés, a kis- és közepes vállalkozások támogatása – Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök és Orbán Viktor egyaránt ezt tartja a válságból kivezető út legfontosabb lépéseinek. A magyar politikus európai körútján korábban Angela Merkel német kancellárral is egyeztetett.


 

 
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök (Fotó: EPA/ANSA)
 



Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tegnap késő délután Rómában találkozott Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel. A Fidesz és az olasz Szabadság Népe Párt vezetője megállapodott abban, hogy közös munkabizottságot hoznak létre, amelynek feladata lesz a két ország együttműködésének előkészítése a megújuló energiák kutatásának és felhasználásának területén.

A Fidesz és a Szabadság Népe Párt is különös figyelmet fordít a szénhidrogénkorszak utáni energiafelhasználásra, hiszen ez a válságból való kilábalás egyik alapja. A két pártelnök újra megerősítette kölcsönös érdekeltségét egymás sikereiben, hiszen a két testvérpárt ahhoz az Európai Néppárthoz tartozik, amely az adócsökkentést, a munkahelyteremtést, valamint a kis- és közepes vállalkozások támogatását tartja a válságkezelés legfontosabb eszközének. Silvio Berlusconi, mint köztudott, a Fidesz legutóbbi EP-kampányában is szerepet vállalt.

Kedden Orbán Viktor Angela Merkel német kancellárral tárgyalt Berlinben. A pártelnök elmondta: a Fidesz egyik legfontosabb európai testvérpártjának elnökével egyeztetést folytatott az európai parlamenti választások előkészületeiről. Az európai parlamenti választásokról megjegyezte – utalva a nyilvánvaló belpolitikai összefüggésekre –, hogy a Néppártnak elegendő számú képviselőt kell juttatnia az Európai Parlamentbe. "Továbbra is az Európai Néppártnak kell maradnia a legnagyobb parlamenti családnak" – jelentette ki, s hozzátette, hogy győzelme esetén a néppárt az Európai Bizottság elnöki tisztségére újabb időszakra ismét José Manuel Barrosót jelöli. Orbán Viktor szerint a választások előkészületeinek jegyében már egyeztetést folytatott a francia testvér- s egyben kormánypárt, az UMP főtitkárával.
MH-összeállítás

Hozzászólások

lehi
2016-01-28 13:27
Tulajdonképpen Afrika a Spájzban van!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Egészség (50) Politika (1582) Mozi világ (440) Történelem (18) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Sport (729) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Gazdaság (709) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Mondom a magamét (7603) Jobbegyenes (2804) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Autómánia (61) Heti lámpás (313)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>