Ma 2024 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
9209fb3eb0ff18d1fcea95f45c7dea3b.jpg

Csávókáim, táncolni!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A panteista elveket magáénak valló bukott miniszterelnök társas vállalkozása még mindig működik. Gyurcsány sokat tud az MSZP sötét ügyeiről és ezekben nyakig elmerült párttársairól, ezért megengedheti magának az egyik kereskedelmi tévé kedvenceként, hogy az ország nyilvánossága előtt üzenjen kebelbarátainak:

„Csávókáim, ha valami bajotok van velem, szemtől szembe mondjátok el! Persze, ha meritek.”

A táncmester magabiztosságával megvezeti az MSZP-t és főképpen Mesterházy Attilát.

Mesterházy naivsága egy megalakuló baloldali szövetségben oda vezethet, hogy előbb vagy utóbb legfeljebb csak ajtónyitogató lehet. Igaz, most épp nem így látszik.

Gyurcsány, az egokirály nem felejti az MSZP-ből történt kiebrudalását, Bajnai pedig, mint tudjuk, élete végéig a lekötelezettje. Gyurcsány emlékezőtehetségét villogtatva fenyegette meg az őt kihallgató ügyészeket azzal, ha visszajönne, akkor végre lenne Magyarországon elszámoltatás. Az 1-2 százalék támogatást élvező DK elnökének testi-lelki jó barátja Bajnai Gordon, akit mindenáron vissza kell juttatni a miniszterelnöki székbe. Ezzel együtt járna, hogy akkor később a DK és ő is bekerülhetne a baloldali pártszövetségbe. Tudjuk, nem véletlenül szajkózzák éjjel és nappal, hogy másként nem lehet elzavarni Orbán Viktort.

Kedves Mesterházy Attila! Bevallom, én nem vagyok a pártjuk szimpatizánsa, és nem is leszek mindaddig, amíg a múlt minden megjelenésükben és megszólalásukban kísért. Régi, már-már matuzsálemnek számító párttagjaik szónokolnak a jogállamiságról, demokráciáról, becsületről, és egy általuk okozott államcsőd után nem átallják magukat a pénzügyek és a gazdaság tudósaiként beállítani.

Tudom, minden érvre akad száz ellenérv. A tévedés jogát fenntartva mégis kimondom: rossz úton jár, aki úgy érzi, hogy lerobbant, negyedszázados autóját képes egy sima átfestéssel újjávarázsoltatni.

Téves, amikor azt tartjuk igaznak, amit szeretnénk. Kényelmi szempontokból ezért az opportunizmus útjára lépünk.

Vörösmarty szerint „Az álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz”.

Az MSZP fiatal gárdája igazi fordulatra lenne hivatva, rá vár egy hiteles, baloldali szellemiségű, önálló párt kialakítása. A józan választópolgár, aki megérti a politika és a társadalom üzeneteit, nem vágyikaz ellenséges hangulatkeltésre. Szívesen reagálna pozitívan egy konstruktív, megalapozott tervekkel rendelkező, baloldali, a liberális homokzsákokat és az azokon ülő pénznyelőket magából kitaszító szociáldemokrata típusú pártra. Nem szabad eljátszani a lehetőséget, a jövő reményét, hogy megfelelő megtisztulás és építkezés után 2018-ban már esélyesek lehetnének a hatalomban történő meghatározó részvételre.

Meggyőződésem, hogy nem kell félni a lejárt szavatosságú politikusok direkt vagy burkolt fenyegetőzésétől. Grósz Károly, régi pártvezetőjük 1989-ben azt mondta, ha elbukik a hatalmunk, jön a fehérterror. Íme, már huszonnégy éve nem jön, mert nem is jöhet. Aki mer, az nyer – mondja a közmondás. Nem lesz kevesebb az MSZP-re leadott voksok száma, ha az éppen csalárd csődöt jelentő volt SZDSZ-es vezetők zárt kapukra találnak egy újjászületni akaró pártnál. Értékes írásnak, mindenki számára megszívlelendőnek tartom sokakkal együtt Széles Gábor a Magyar Hírlapban e tárgykörben nemrég közölt dolgozatát. Végezetül, idézve az örökbecsű szóhasználatot: „Csávókáim”, senki sem tiltja, hogy egy zrt.-ben vagy zártkörű klubban kedvetekre táncoljatok. Csak azt kérjük, hogy a jogállamiság keretei között, és ne a nép hátán tegyétek!

Csizmadia László – magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7599) Vetítő (30) Mozaik (83) Egészség (50) Jobbegyenes (2803) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Heti lámpás (313) Sport (729) Életmód (1) Belföld (11) Autómánia (61) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (709) Tereb (146) Politika (1582) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>