Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
46f563bf252dcb84d61597b272aa262b.jpg

Az új demokraták liberális hazugságai

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Döbbenet volt, ahogy a kormányellenes szónoklatok gyalázták az ünnep méltóságát. Az ünnepre időzítették a szociálliberalizmus régi-új zászlóbontását is. Gyurcsány Demokratikus Koalíció néven indított útjára egy pártot, hallatta hangját a civil szólamok mögé bújó, reinkarnálódó liberális értelmiség.  

A „nem tetszik a rendszer” névre keresztelt budapesti tüntetésen (nem megemlékezésen) a szónokok ismét tartalommal töltötték fel a szociálliberális tematikai űrt. Most még gyáván bújócskázva, de megmutatta magát egy, az MSZP sarától is tisztulni kívánó baloldali politikai erő. Még kínosan kerülték a liberális szót (hisz az a gazdasági válságban betöltött bűnös szerepe miatt szitokszóvá vált), helyette a demokratikusat használták. Jól bevált, hazug receptet követve sajátították ki e fogalmat. Pedig a demokrácia mindig a „kell” és „van” fogalmak közé szorul, és elfogadhatatlan az a filozófiai diskurzus, amelyben a „kell” kategóriába csupán a liberalizmus értékeit soroljuk. A sokszor idézett konzervatív filozófus, Molnár Tamás (Thomas Steven Molnar) is erre hívja fel a figyelmet: „Más ideológiákkal szemben a liberalizmus azzal az előnnyel rendelkezik, hogy nem ideo-lógiának, hanem a normális létezésnek tünteti fel magát”.

A tüntetők civilnek hazudták magukat. Hisz a „politikai párt” kategória hitelessége mára elkopott. De a részt vevő szervezetek hitvallása egyértelmű. Az ultraliberális, drogliberalizációért és melegjogokért mindig startra kész TASZ minden rezdülése mögött a kormányellenes erők formálódása olvasható ki. A kísérteties nevű Hallgatói Hálózat (az SZDSZ anyai neve is Hálózat volt) egyetlen politikai célja a kormány oktatáspolitikájának lejáratása. És persze a fiatal (állampárti piszoktól mentes) liberális értelmiség gyűjtőhelyének megteremtése. Eddig népszerű arcuk már Gyurcsány pártját erősíti (Polgár Dóra), míg aktuális vezérszónokuk polgárpukkasztó karrierje hasonlóan indult, mint a melegségével kampányoló ex-SZDSZ-es Ungár Kláráé. Papp Réka Kinga ugyanis már túl van egy látszat leszbikus esküvőn mint ara. Továbbá a nyilvánosság előtt vállalják, hogy kedvenc lapjuk a Népszabadság – míg önmagukat függetlennek tartják.

Feltűntek az MSZP-n kívüli politikai karriert kereső baloldali szakszervezeti figurák. A szakmaiságot és a liberalizmust összemosó színészek is „dörnereztek” egy kicsit. Hisz a jobboldali művész mindig „náci és szakmailag nulla”. Szintén hangos volt a „Negyedik köztársaság” formáció, amelynek vezetője az említett balliberális napilapban írta, hogy a politikai ellenzéket koalícióra szeretné vezetni. Ma pártalapításban gondolkodik. Független civilként.

Hittük: a párhuzamosok a végtelenben összeérnek. Naiv voltam eddig vagy sem, most azt hiszem, a két erő esetében nem kell a végtelenbe tekintenünk. A hét végén megalakult Demokratikus Koalíció, illetve az ünnepet tüntetéssel összemocskoló, újra hangos liberális értelmiség még a következő választások előtt összeér. Egy új Demokratikus Charta formálódik. Egyszer már bejött.

Nagy Ervin, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7612) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Történelem (18) Heti lámpás (313) Gazdaság (710) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2805) Gasztronómia (539) Belföld (11) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Sport (729) Életmód (1) Tv fotel (65) Tereb (146) Mozi világ (440) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>