Ma 2024 május 16. Mózes, Botond napja van. Holnap Paszkál napja lesz.
26bf193a57c395ff6de30515717dac4e.jpg

Flag – gasztro magazin: Banánfánk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez a fánk az, ami talán nem is fánk, csak nevében. Egyszerű sütőporos kavart tészta banánnal bolondítva, evőkanállal a forró olajba szaggatva. Kipróbáltam, nagyon finom, fél órán belül elkészül, s ideális egy tartalmas leves után második fogásként.

Hozzávalók kb. 15 tenyérnyi darabhoz

  • 2 db banán
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12-14 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • sütéshez olaj

A banánt villával/krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a tejet. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, s a felvert tojásfehérjét. Egy hígabb galuskatészta állagot kell kapnunk eredményül.
Az olajat felmelegítjük, s evőkanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kissé szétterül benne és fel is fújódik, egyszerre ne tegyünk bele túl sokat! Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, oldalanként 1-2 perc alatt.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat feligya róla, s azon frissiben tálaljuk.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Heti lámpás (313) Mozaik (83) Jobbegyenes (2803) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Autómánia (61) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7599) Politika (1582) Sport (729) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Tereb (146) Gazdaság (709) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>