Főételek
Flag
2015.08.09
Noha a grillre rakjuk a húst a szmókerben, mégsem nevezhetjük grillezésnek a barbecue-t, mert az más sütési eljárást jelent – mondja Adorjányi Máriusz, a nyarspolgar-bbq.blog.hu szerzője.
4156
Flag
2012.07.07
A magyarság nemzetben gondolkodó és érző része Trianon után generációkon keresztül gyászol. Igaz, a határok többnyire megszűntek, de a magyar nép sorsa, jövője, különösen az elcsatolt területeken...
3876
Flag
2012.06.23
Legfinomabb hagyományos ételeink egyike. Én a magam részéről annyira szeretem, hogy két hétvégével ezelőtt, mikor az illusztrált adag készült, körülbelül a harmadát meg is ettem. Darabonként, két-...
4820
Flag
2012.04.19
Ha sikerül, és miért ne sikerülne, évekig ható élményben lesz részünk! Nobu mester nem snóblin nyerte a világhírt. Ez a kompozíció a grillezett halnak és a savanykás-édeskés köreteknek olyan...
4207
Flag
2012.04.12
A húst "összehajtjuk", és a két hússzelet széleit pite módjára összenyomkodjuk, hogy tartson az olajban. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, így összetapadnak a szeletek. Végül panírozzuk,...
5256
Flag
2012.03.01
Most elősütjük a húst. Ha egyben van a darab, akkor ehhez elég egy nagy serpenyő, némi zsiradék, meg egy nagy csipesz. Ha visszahajtottuk volt a hús vékonyabb végét, akkor kötözzük át spárgával, vagy...
8020
hirdetés
Flag
2012.02.06
Abból indultam ki, hogy a fokhagymát valahogy egyben ehetővé kell tenni, ne nyersen ropogtassuk, mint a kecskék. Az ízének viszont mindenféle éles felhangoktól mentesen kell kijönnie, nem túl durván...
4588
Flag
2012.02.02
Mint hagyományos, a közös tudatban mélyen gyökerező ételeknél általában, a csirkepaprikásnál sem úgy járunk el, ha domborítani akarunk, hogy változtatunk a fűszerezésen, vagy az elkészítés módján:...
6018
Flag
2012.01.27
Pepecselős munka, de egyszerűek a hozzávalók; ízes és jól eláll; nagyobb mennyiséget is lehet egyszerre készíteni. Egy pszeudonépi étel, a pásztortarhonya, 19. századi recept alapján. Érdemes...
5597
Flag
2011.11.23
A körte és a camembert sajt legyőzhetetlen, örök páros! Ízeik lágyan egymásba olvadnak, s jól kiegészítik a viszonylag semleges ízű sült húst.
3985
Flag
2011.08.30
Vagy magyarra fordítva: Roston sült húskolbászkák (lásd: Kövi Pál, Erdélyi lakoma, Kriterion Könyvkiadó, Bukarest, p. 166). Tipikus román étel, melynek elkészítése zónáról zónára más. Tehát itt is...
7900
Flag
2011.08.10
A pácolt húsoknak az íze teljesen megváltozik a páclétől. A sör azon kívül, hogy az ízét adja, a húst is puhítja. Fontos viszont, hogy a pácolásnál nem adunk hozzá sót, mert az a húst kiszárítja.
4672
Flag
2011.08.08
Friss zöldfűszereket: bazsalikomot, metélőhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát apróra vágunk. Ezt egy pici kis sóval, joghurttal és olívaolajjal kikeverjük, és ebben érleljük a csirkemell...
4542
Flag
2011.05.26
Villámgyors és laktató ebédet tálalhatunk a család elé ezzel az egyszerű és nagyszerű fogással. Használjunk bátran boltban kapható, jó minőségű gnocchit! Az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt...
4961
Flag
2011.05.18
Tipikusan az az étel, ami frissen, azonnal fogyasztandó. Egy percig se habozzunk tehát!
6468
Flag
2011.05.03
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és olyan elképesztően izgalmas, különleges ízű fogása, ami a húsvéti trakta után sem terhelő a gyomor számára. Mondjuk egy színpompás, üde zöldsalátával!
4491
Flag
2011.05.01
Tormaeltakarítás a cél, és gombhoz a kabát alapon receptet kerestem. Kifejezetten a húsvéti maradékok átalakításához, elrejtéséhez ajánlott, ráadásul egy gyors hétköznapi fogás! Egyszerű és nagyon...
5488
Flag
2011.04.27
Egészen újszerű felfogása a húsvéti sonkának, illetve a maradék húsvéti sonka elálcázásának!Ha a vendégségben is ezzel kínált bennünket mindenki, sőt ha mi is ezzel vártuk a locsolókat, akkor...
4821