www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > "Főzz az egészségedért" 4. recept - Tejszínes-gombás tészta

"Főzz az egészségedért" 4. recept - Tejszínes-gombás tészta

"Főzz az egészségedért" 4. recept - Tejszínes-gombás tészta

2009 augusztus 01. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Amikor vágyunk egy könnyű tésztaételre, gyakran készítem el ezt az ételt, a lelke a fokhagyma, a tejszín és a kakukkfű. Ezek nélkül egy egyszerű gombapörkölt is lehetne, ami szintén nagyon finom, de nincs benne semmi különleges.

Viszont a fokhagyma és a kakukkfű páros nagyon jót tesz a gombának, a tejszín pedig selymessé varázsolja az ízeket. Szintén nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül, úgyhogy egy átdolgozott munkanap után ideális vacsora is lehet. 

 

Hozzávalók:

 

1 kg gomba

4-5 gerezd zúzott fokhagyma

olíva olaj

egy marék friss kakukkfű, vagy 1-2 tk. szárított

őrölt feketebors

veganatura ételízesítő

3 dl tejszín (én zabtejszínt használtam)

3 ek. étkezési keményítő

 

A fokhagymát az olíva olajon pár másodpercig pirítottam, még mielőtt megbarnult volna, beletettem a megtisztított és felszeletelt gombát, megsóztam, tettem bele egy kis ételízesítőt, borsot és időnként kevergetve pirítottam egy kicsit, majd lefedtem. A sótól pár perc alatt levet enged, attól függően, hogy ez mennyi lehet még hozzá tenni pici vizet, de ez nem feltétlenül szükséges.

 

 

Megszórtam a kakukkfűvel és addig főztem, amíg a gomba megpuhult. Ekkor felöntöttem a tejszínnel, összeforraltam. Az étkezési keményítőt kikevertem egy pici hideg vízzel és folyamatosan kevergetve a gombához öntöttem, de már nem forraltam tovább. Először inkább kevesebb keményítőt használjunk és az utolsó műveletet ismételjük meg, ha nem elég sűrű, persze ha nem betonozni akarunk, mert a keményítő csodákra képes. Ahogy hűl az étel, még tovább sűrűsödik.

Most spagetti tésztával ettük.

 

 

Szerző: Benzsi a Sweet home-ról,

 

]]>www.benzsi.blogspot.com]]>

 

Magyar Menedék

Ajánló