Ma 2024 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.
c2ec4a95998e3378a4060436450de29d.jpg

Soványka szombathelyi előny

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Igyekeztünk lapunk hasábjain is alaposan beharangozni a Haladás rajtját az Európa Ligában és a szurkolókat is szerettük volna belelkesíteni az első mérkőzés előtt. Igyekezetünk 4000 nézőt és 1-0-s vasi győzelmet hozott.

Minden szezon előtt reménykedünk abban, hogy most majd bizonyítanak labdarúgóink az értük szorítóknak és persze a szakmának is.

Fogadkoztak természetesen a Szombathelyiek is akik Csertői Aurél irányításával fennállásuk legjobb bajnoki eredményét érték el az előző szezonban szerzett bronzéremmel. Ne felejtsük el, hogy a Hali egy kicsit hasonló utat járt be, mint a Ferencváros, ugyanis – talán sokan még emlékeznek rá – 2004-ben Bíró Péter a Lombard FC tulajdonosa Pápára költöztette futballvállalkozását így a szombathelyi futball úgy került az NB II - be, hogy a pályán nem esett ki. A nagy múltú dunántúli egyletnek négy év kellett a visszajutáshoz, és ha már visszakerült azonmód dobogóra is állt, így készülhetett most az újonnan létrehozott Európa Liga selejtezőjének kora nyári rajtjára az Ázsiából érkező kazah Irtisz Pavlodar ellen. A távoli és európai ember számára elképzelhetetlen körülmények között rendezendő jövő heti visszavágó előtt jó lett volna egy komolyabb előnyt kicsikarni a Rohonci úton, végül a gólfelelős Kenesei Krisztián szabadrúgásból szerzett találatával minimális előnyt szerzett a Szombathely. Ami viszont jó jel, hogy nem kapott gólt az első meccsen a Haladás, így ha kint is sikerülne betalálni, akkor valószínűleg már olyan nagy baj nem történhet, még ha a kínai határtól nem messze kell is európai kupavisszavágót vívni. Úgy hírlik egyébként, hogy Pozsonyból repül majd különgéppel Kazahsztánba a magyar csapat, mert így olcsóbban kijön az utazás mintha Sármellék lenne a felszállóhely.
Ami viszont a legfájóbb a történetben; egyetlen TV társaság sem közvetítette a szombathelyi kupameccset és a jelen állás szerint a DVSC-Kalmar BL selejtezőt sem adja egyik csatorna sem. Idáig jutottunk; így kellene felemelkednie labdarúgásunknak és így kellene több támogatót találni Puskásék, Bozsikék, Alberték és Nyilasiék utódainak.
Innen a Flag magazin hasábjairól egyet megígérhetünk: amíg versenyben lesz magyar kupacsapat mi minden találkozóról beszámolunk olvasóinknak és reményeink szerint lesz olyan is, hogy a helyszínről!
 
 
Labdarúgó Európa Liga selejtező, 1. forduló:
 
Szombathelyi Haladás – Irtis Pavlodar (kazah) 1-0 (0-0)
 
Szombathely, Rohonci út 4000 néző           
                                                          
Gólszerző: Kenesei (78.perc)
 
 
 
 
 
 
Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Gazdaság (706) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Tereb (146) Nézőpont (1) Politika (1582) Autómánia (61) Jobbegyenes (2793) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7565) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>