Ma 2024 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.
ab5f929b26a88cd7cd3e35266623eea1.jpg

Fradista szemmel – Ünnep után győzelem

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Fradi család életében fantasztikus dolog történt, új otthont kapott a CSAPAT! Én a régi fatribünös lelátót koromnál fogva nem láthattam, de az 1974-ben átadott Üllői úti stadionban nagyon sok szép emléket élhettem át.

Ezért az egyik szemem sírt a másik pedig nevetett, amikor a markológépek beleharaptak a régi „szentélybe”. Egyfelől bíztam benne, hogy a régi stadion helyén egy pompás új létesítmény fog kinőni a földből, másfelől pedig vérzett a szívem a régi stadionért.

Nagyon boldog vagyok, hogy megélhettem, átélhettem a Ferencváros új, csodálatos stadionjának az átadását. A sok-sok évi hitegetés, ködösítés után végre megvalósult a csoda.

Köszönet érte mindenkinek, akinek része volt ebben a nagyszerű munkában.

Bízom benne, hogy a Fradi család ismét egységes lesz és el fogjuk simítani az ellentéteket, annak ellenére, hogy a jelen helyzetből igazán nem látom a megoldáshoz vezető utat. De reménykedem, hiszen a remény hal meg utoljára.

Az avató ünnepség látványos és magas színvonalú volt, a Chelsea elleni gálamérkőzésen pedig a srácok valóban komolyan vették, átérezték a pillanat nagyságát és úgy küzdöttek a náluk nagyságrendekkel erősebb ellenféllel szemben, mint az oroszlánok.

A Groupama Aréna első hivatalos gólját stílszerűen Gera Zoltán szerezte, aki ezzel a találattal mintegy megkoronázta eddigi pályafutását.

Csodálatos, feledhetetlen este volt.

Az élet azonban nem állt meg és a csapatra egy nagyon komoly feladat várt, hiszen a tavalyi ezüstérmes gárdához a Győrhöz látogattunk vasárnap. A hétközi könnyed hévízi Magyar Kupa túra jól illeszkedett az edzésprogramba, de a nyolcgólos győzelmünkből messzemenő következtetéseket nem lehetett levonni.

Sokan féltettük a csapatot a győri vendégjátéktól. Egyrészt azért, mert bizony nem volt túl acélos a játékunk az eddigi találkozókon, másrészt pedig a Győr az eddig lejátszott mérkőzéseken nem igazán hozta azokat az eredményeket, amelyeket joggal várt el tőlük a labdarúgó közvélemény.

Thomas Doll egy meglepőt húzott, - öt védővel a „fedélzeten” küldte pályára a csapatot. Bár ezt a felállást alkalmazta a Chelsea elleni találkozón is, mégis meglepte Horváth Ferit ezzel a lépésével.

A hazaiak nem igazán találták az ellenszert a hadrendünk ellen az első játékrészben. Kezünkben tartottuk a találkozót, sőt lélektanilag a lehető legjobb pillanatban egy Nagy – Böde akció végén Busai Attila meg is szerezte számunkra a vezetést.

A második játékrészben azonban a Győr mindent egy lapra feltéve rohamozott és valljuk be számos esetben csak a szerencse mentette meg a kapunkat a góltól. Ki kell emelni Dibusz Dénest, aki ezen a délutánon parádézott.

Beszorított minket a hazai csapat, de hősiesen védekeztünk, annak ellenére, hogy a 65.-70. perc környékétől nagyon fáradtnak tűnt a csapat.

Végül még kontrából növelhettük volna az előnyünket, de Cukic „elönzőzte” a ziccert.

Ez a győzelem a mázli kategóriáját erősen súrolta a második félidő alapján, de azt le kell szögeznünk, hogy a sikert nem kell megmagyarázni.

Győr-FTC 0-1 (0-1)
Győr: Kamenar - Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai (Trajkovic, 81.) - Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.), Varga R. - Priskin
FTC: Dibusz - Bönig, Mateos, Pavlovic, Nalepa - Gyömbér, Busai - Dilaver, Gera (Havojic, 78.), Nagy D. (Cukic, 65.) - Böde (Lauth, 78.)
Sárga: Völgyi (14.), Lang (23.), Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Kamber (80.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (89.), Priskin (89.)
Piros: Varga R. (85.)
G.: Busai (45.)

Sokan bírálják a csapatot és Dollt, hogy ez nem támadófoci, fanyalognak a játék miatt.

Egy szikár adatsort citálnék a huhogóknak:

Thomas Doll eddig 16 bajnoki mérkőzésen ült a csapatunk kispadján, ebből 11 mérkőzést megnyert, három döntetlen született és mindössze két alkalommal veszített irányításával a Fradi.

A gólarány pedig a 16 lejátszott bajnoki találkozón: 24:9.

Ezek valljuk be nem rossz mutatók.

Most két hazai találkozó következik, először a Nyíregyháza, majd a Dunaújváros ellen. Nincs mese, hoznunk kell a kötelező pontokat.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Történelem (18) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Egészség (50) Belföld (11) Sport (729) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2793) Kultúra (7) Mondom a magamét (7565) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Politika (1582) Gazdaság (706) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>