Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
219bec6ae2b4e93cdc0614b9321790df.jpg

Fradista szemmel – Az érem két oldala

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megmondom őszintén, hogy a Zseljó elleni katasztrofális, kiábrándító játék után volt bennem félsz, hogy a csapat melyik arcát mutatja majd a Diósgyőr ellen. A fiúk azonban hamar megnyugtattak.

A találkozó előtt érezhető volt a szurkolók részéről a csalódottság és az elkeseredettség, hiszen meglepően könnyedén, kettős vereséggel búcsúztatott minket a nem túl acélos szarajevói csapat. Azt hittük, hogy a remek tavaszt egy jó kis Európa Liga meneteléssel fogjuk megkoronázni.

Finoman szólva, nem váltak valóra vágyaink.

Ilyenkor szokták puffogtatni az illetékesek, hogy most már a bajnokságra fogunk koncentrálni és bizonyítani fogjuk, hogy nem eszik olyan forrón a kását, nem lehet minket leírni.

Kíváncsian vártam, hogy a csapat miként próbálja meg kárpótolni a kudarc ellenére egész szép számban megjelenő szurkolóit.

A találkozó felvezetése élvezetesre sikerült, hiszen gyönyörű lányok mutatták be a kezdőkörben egy koreográfiába ágyazva az új mezünket. A piros színek a zöld-fehér kombináció mellett nagyon gyönyörűen reprezentálják a nemzeti színeinket, reméljük jövőre meg is fogjuk tudni mutatni a nemzetközi porondon és nem ilyen elszomorítóan kevés találkozón, mint idén.

Minden estre úgy tűnik, a magyar bajnokság viszonylatában erősek leszünk, mert a Diósgyőr az első félidőben át sem nagyon jött a félpályánkon, gyakorlatilag egykapuztunk, szebbnél szebb akciókat vezetve a vendégek kapujára.

A második játékrészben már egy kicsit visszavettünk, de a fölényünk meggyőző volt. A 3:1-es végeredmény nem mutatja helytállóan a két csapat közötti valós különbséget, akár 8:1 is lehetett volna az eredmény, minden megerőltetés nélkül.

Jegyzőkönyvek:

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 2. mérkőzés
FK Zeljeznicar-FTC 2-0 (1-0)
FK Zeljeznicar: Antolovic - Kosoric, Memija, Bogdanovic, Kvesic, Bajic, Blagojevic, Hadziahmetovic, Sadikovic, Djelmic, Kokot
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Gera, Somalia - Varga (Radó 40.), Hajnal (Sestak 46.), Lamah - Böde (Busai 58.)
G.: Kokot (23.), Djelmic (90.)

NB I, 2. forduló
Nézőszám: 6027
FTC-DVTK 3-1 (3-0)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Somalia, Gera - Varga (Sesták, 63.), Hajnal (Nagy Á., 63.), Lamah - Böde (Nagy D., 82.)
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Husic, Kovács G. - Németh M., Egerszegi (Takács T., 72.), Koman, Kitl, Nikházi (Barczi, 46.) - Grumic
Sárga: Egerszegi (28.), Grumic (41.), Nalepa (76.), Lipták (87.), Okuka (89.)
G.: Nalepa (4.), Leandro (23.), Böde (32.) ill. Barczi (54.)

Felmerül a kérdés, ha itthoni körülmények között, magyar ellenfelek ellen ilyen jól megy, akkor miért leszünk beijedt nyulak a nemzetközi porondon?

Ez egy külön elemzést igényel, remélem ezt meg is fogják tenni a szakmai stáb tagjai, hogy jövőre valóban versenyképesek legyünk nemzetközi összevetésben is.

Szép este volt, de ezzel a győzelemmel még nem lettünk kiengesztelve.

Ma este a Vasashoz látogatunk, ahol a múltban rendszerint érdekes és izgalmas mérkőzéseket játszottunk.

Győzni kell, nincs más választásunk!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

]]>]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Gazdaság (706) Kultúra (7) Jobbegyenes (2793) Vetítő (30) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Nézőpont (1) Belföld (11) Mozaik (83) Mondom a magamét (7561) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>