Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
09e5c17c25907fe51da96869fcef37b7.jpg

Zárszó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Éget a kíváncsiság: a Friedrich Ebert Alapítvány kurátorai vajon láttak-e már egyetlenegy adást is a Heti Hetesből? Lefordították-e vajon nekik németre Farkasházy Tivadar fergeteges politikai poénjait, s ha igen, e friss és üde közéleti humor hallatán a térdüket csapkodták-e a hirtelen támadt jókedvtől?

Vagy elegendő volt nekik annyi háttér-információ, hogy a Duna-parti dumaparti egy szegről-végről német tulajdonú tévéadón zajlik, amelyet a renegát magyarok példátlan módon meg akartak adóztatni, ezért bulvárhíradósaik minden előzmény nélkül felfedezték magukban a lappangó szociáldemokratát? Jé, mi is szociáldemokraták vagyunk, kizárásos alapon pedig Herr Farkasházy is az – támogassuk hát meg a kerti buliját! Hátha ettől a magyar pusztákon is erőre kap az immár huzamosan gyengélkedő baloldal…

A szárszói találkozó már önmagában is plágium, hiszen egészen más irányultságú értelmiségiek és politikusok stoppolták le ezt a műfajt még egy másik évezredben – az adakozó kedvű német szocdemeknek persze erről nem feltétlenül kell tudniuk. Az a kétszáz ember azonban, aki idén megjelent a mind kínosabb garden partyn, pontosan tudta, hogy minek a részese. Ráadásul mind a résztvevőknek, mind a kibiceknek erős déja vu-érzésük lehetett: már megint a baloldali összefogásról papolnak – pedig az a remek tandem-performansz is milyen jól bevált a választásokon: sem Bajnai, sem Mesterházy nincsen már a színen, s oda jutottunk, hogy a legaktívabb baloldali pedálozó már megint Gyurcsány Ferenc. (Neki nem is holmi német pártalapítvány, hanem maga az Európai Bizottság a fő szponzora.) Abban sem változott semmi, hogy még mindig az elnyűhetetlen Heller Ágnes mondja meg a tutit: most éppen arról, hogy a karizma és a hazafiság kizárja egymást. (Mátyás, Rákóczi, Kossuth meg forog a sírjában.) Volt idő, amikor Gyurcsányt is a karizma erős óhajtása emelte magasra, de Heller aligha rá gondolhatott. Az viszont figyelemre méltó, hogy szerinte a hazafiság kedvéért „ma hűtlenek lehetünk a pártunkhoz” – ez a hűtlenség annyira bejött, hogy a nevezett párt (tetemes adósságot hátrahagyva) nyom nélkül fel is szívódott. E témában utazik szegény Solymosi Frigyes is, aki azokhoz zarándokolt el, akik szerint korábban Fidesz-nagygyűlésen volt biodíszlet. A grafomán akadémikus biztosan hű a nézeteihez, de a politika mégsem kémia: ha olvasott volna némi politológiai szakirodalmat, tudná, mit mondott Sztálin az őt támogató (és az őáltala támogatott) „hasznos” nyugati értelmiségiekről.

Ha az elszánt jobbikozástól eltekintünk (a most épp a Vasgárdához hasonlított Vona-párt sokat profitált már az efféle baloldali túlzásokból), a kommunisztikus alapjövedelem-teórián kívül semmi ötletük nincs a kerti partizóknak. A szárszói performansz mára annyira eljelentéktelenedett, önmaga paródiájává vált már, hogy nemrég egy archív felvételt kellett előbányászni a régi dicsőségről, amikor még Orbán Viktor is betévedt a birtokra.

Tóth Zoltán választástudor szerint az MSZP-nek 2018-ra is garantált a bronzérem, hacsak előválasztásokkal nem csinálnak két fordulót az egyből. Ez a belső lejáratási kampány jó hír volna az ellenlábasoknak: készíthetnék is a jeges vödröt a pezsgőnek. A balos Szárszónak ez volna a zárszó.

Csontos János - ]]>www.napigazdasag.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Tereb (146) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (706) Mozaik (83) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2794) Belföld (11) Kultúra (7) Vetítő (30) Mondom a magamét (7568) Egészség (50) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>