Ma 2024 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
c33cb28c70c37aee3f4b646998501f39.jpg

Tisztelt baloldaliak, tetszettek volna választást nyerni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Egyszerű tüzes szavakat kiabálni az elnyomásról. Vékony választóvonal van aközött, hogy mi demokratikus és mi nem.” Balázs Péter volt külügyminiszter nyilatkozta ezt a szlovák Plus 7 Dni hetilapnak.

Baloldali politikustól nemigen hallunk ilyen józan gondolatokat mostanában (arrafelé most nagy divatja van a tüzes szavaknak), de mond ennél Balázs még érdekesebbeket is.

A Bajnai-féle Haza és Haladás Egyesület alapító tagja úgy folytatja gondolatmenetét: – Hadd idézzem Hillary Clinton amerikai külügyminisztert, két évvel ezelőtti látogatása alkalmával a Fidesz-kormányra panaszkodtunk. Azt mondta: „Uraim, ha már egyszer szabad választásaik vannak, ahol minden párt szabadon mutathatja be programját, akkor ne panaszkodjanak, hanem nyerjék meg azokat.”

Haladjunk sorjában, kezdjük a panaszkodós résszel. Azt persze senki nem gondolja, hogy ha a magyar ugarra téved a mintademokrácia nagyasszonya, akkor a vendéglátó progresszív potentátok nekiugranának, és mondjuk WikiLeaks-részletekkel vagy Edward Snowden aranyköpéseivel szórakoztatják majd. Udvariasság és diplomácia is van a világon. Csak hát így nehéz lesz már kézzel-lábbal tiltakozni azon vádakkal szemben, mely szerint a baloldalnak megmaradt az a rossz internacionalista szokása, hogy kinéz magának egy óvónénit (Moszkva után Brüsszelt vagy Washingtont), hogy aztán mást se csináljon, csak lesse a szavát.

Aztán az sem szokatlan, hogy a progresszívok egymás között kicsit szapulják az elmaradott reakciós erők helyi képviselőit, elvégre olyan ez a zsörtölődés nekik, mint másnak a levegővétel. Az már inkább meglepő, hogy ez a panaszáradat olyan vehemensre sikerül, hogy Hillary óvónéni kénytelen azt mondani: gyerekek, árulkodni csúnya dolog, menjetek inkább játszani az udvarra.

És innentől kezdve a jobboldalnak nincs más dolga, mint kinyomtatni a mintademokrácia nagyasszonyának és haladáraink babysitterének intelmeit annyi példányban, amennyi „demokratikus ellenzéki párt” csak létezik. (Magam 512-t számoltam össze, de vannak a szerkesztőségben, akik simán felsorolnak 514-et is, ha úgy hozza a szükség.) Aztán, amikor beindul a habzó szájú viktátorozás, akkor csak rá kell mutatni: papírunk van róla Hillary Clintontól, a ti elvbarátotoktól, hogy demokraták vagyunk. Az ellenzék pedig elkezdhet programot gyártani, elvégre óvónéni ezt írta elő, ráadásul – ha Balázs Péter jól emlékszik – ennek már két éve.

mno.hu - Tompos Ádám

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tereb (146) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Tv fotel (65) Heti lámpás (313) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7603) Sport (729) Flag gondolja (36) Gazdaság (709) Jobbegyenes (2804) Vetítő (30) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Életmód (1) Mozaik (83) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>