Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
d4d18579010a3d792fc318e4c629e0b6.jpg

Politikai és közéleti abszurditások - Elsötétítés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az alig ismert Fiamma Nirenstein olasz képviselőnő, a Zsidó Parlamenti Képviselők Tanácsának vezetője csak nemrégiben jött rá, hogy az olaszok 40 százaléka nem kedveli a zsidókat, ezért úgy döntött, hogy állampolgárságért folyamodik, és Izraelbe költözik.

Ezt megelőzően azonban rádöbbent, hogy „vészhelyzet” van Budapesten, és a „Jobbik egész Európa problémája”.

Az nem zavarta, hogy a Jobbik parlamenti párt, ráadásul jogállami keretek között működik. Kijelentette, hogy Európa más országaihoz képest Magyarországon a holokauszt kiemelkedő kegyetlenséggel és gyorsan valósult meg. Az antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris koalíció (ICCA) tagjai azért látogattak Budapestre, hogy a helyszínen tájékozódjanak az antiszemitizmus mindent elsöprő tombolásáról, a „vészhelyzetről”.

Érkezésük előtt az olasz zsidó hölgy kezdeményezésére látványos tiltakozó akciót szerveztek: Róma városa és a Római Zsidó Közösség január 27-én Rómában kikapcsolta a Colosseum megvilágítását biztosító reflektorokat, hogy a holokauszt emléknapján így tiltakozzanak a Jobbik antiszemitizmusa és a xenofóbia ellen.

Gianni Alemanno, Róma polgármestere 2008-ban még nem érezte szükségét a fasizmus elítélésének, akkor még beérte a faji törvények gonosszá nyilvánításával. Valószínűleg emiatt érzi úgy, hogy naponta bizonyítania kell: ő Izrael és a zsidók pártján áll. Kiskorú fia azonban megfeledkezett apja politikai álláspontjának változásáról, ezért – egy fénykép tanúsága szerint – nemrégiben fasiszta karlengéssel üdvözölte a barátait.

Alemanno egyébként a fasiszta örökséget nyíltan felvállaló Olasz Szocialista Mozgalomban kezdte politikai karrierjét. 2008-ban az előrehozott választásokon Róma polgármesterének választották. Múltját így magyarázza: a '70-es, '80-as években azt hitte, hogy a fasizmus történelmi hagyománya alapvetően pozitív, de később rájött, hogy ennek épp az ellenkezője igaz.

Alemanno 2008 szeptemberében a fasizmust még „összetett jelenségnek” nevezte. Nyilvánvaló, hogy a polgármester egy közönséges megélhetési politikus.

Riccardo Pacifici, a Római Zsidó Közösség elnöke ezt mondta: Magyarország az „antiszemitizmus rémálmában él, a múltba, a harmincas évekbe való visszaugrással. Mi olasz és európai polgárok nem tűrhetjük ezt.” Kemény, fenyegető és semmitmondó szavak. De ha mindezt komolyan gondolják, kezdhetik mindjárt a római polgármester fiának és barátainak féken tartásával, majd az olaszok negyven százalékának átnevelésével. Ennyi otthoni teendő mellett miért pont Magyarországért aggódnak?

A rasszizmus- és a xenofóbiaellenes küzdelem színteréül fölösleges hazánkat választani, miközben Olaszországban, Franciaországban a többségi társadalom tagjai rendszeresen megtámadják és felgyújtják a cigány vagy éppen afrikai menekültek táborait, akik életben maradásukat többnyire csak a kivezényelt rendőri és katonai erőknek köszönhetik.

Daniel Cohn-Bendit, Martin Schzulz és Fiamma Nirenstein jobban tennék, ha vigyázó tekintetük nem kerülné el Lyon, Marseille, Rosarno és Crotone városát. Arról nem is beszélve, hogy az innen kimenekítetteket – a tolerancia nagyobb dicsőségére – később repülőgépre rakták, és állami segédlettel visszaküldték őket oda, ahonnan érkeztek. Történt és történik mindez a baloldaliak és a liberálisok elszánt harca közben, akik napi huszonnégy órában küzdenek a rasszizmus, a xenofóbia, az antiszemitizmus és a kirekesztés ellen. De ha saját országaikban kudarcot vallottak, ugyan milyen meggondolásból avatkoznak olyan államok belügyeibe, amelyekről nincsenek megbízható információik, ezért aztán össze-vissza beszélnek.

Vészhelyzet? Magyarországon? Akkor mi van Egyiptomban, Afganisztánban, Irakban, Líbiában, Maliban, Szíriában? De Szlovákiában és Csehországban is megtörtént, hogy fegyveres erőket kellett bevetni a cigányok egy része ellen. Képletesen szólva: hol van a politikai korrektség határa? Franciaországban évente több ezerszer támadnak zsidókra, vagy zsidó kinézetű személyekre. Ott nincs vészhelyzet?

Az is elgondolkodtató, hogy az antiszemitizmus elleni tiltakozásra azt a Colosseumot tartották megfelelő helynek, amelynek építését a Titus császár által Rómába hurcolt több tízezer zsidó rabszolga fejezte be, a költségeket pedig a lerombolt jeruzsálemi templom kincseiből biztosították.

Különös helyszín egy másik ország állítólagos antiszemitizmusa elleni tiltakozásra. A hazai baloldali szélsőségesek (MSZP és társai) szerint Magyarország megítélésének, becsületének ártanak a Jobbik által is képviselt szélsőséges eszmék.

Szanyi Tibor, a párt egyik legkulturálatlanabb tagja, országgyűlési képviselője így fogalmazott szombati sajtótájékoztatóján: „el kell takarítani a nemzet politikai hulladékát”.

Horváth Csaba (MSZP) és Schmuck Andor (MSZDP) a magyar politikai élet két vidám fiúja nyílt levélben kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy az emléknapon kapcsoltassa le a Parlament és a Hősök tere díszkivilágítását. Tarlós István – komoly politikushoz illően – elzárkózott a politikai performanszban való részvételtől. Ugyanis Tarlósnak nincs mit túlkompenzálnia. Sajnálatos, hogy a Magyar Külügyminisztérium támogatta ezt az erősen vitatható demonstrációt.

Tóth Gy. László
politológus,
a miniszterelnök volt főtanácsadója

demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Flag gondolja (36) Történelem (18) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Kultúra (7) Gazdaság (707) Heti lámpás (312) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Politika (1582) Tereb (146) Mondom a magamét (7571) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2794) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>