Ma 2024 május 03. Tímea, Irma napja van. Holnap Mónika, Flórián napja lesz.
pilhal1.jpg

Pilhál sarok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pilhál György heti írásaiból szemlézünk. Az írásokat olvasva pontos képet kapunk a hét legfontosabb eseményeiről, történéseiről, egy páratlan tehetségű újságíró szemüvegén keresztül.

Szimbólummá lett

Tetszik, nem tetszik, az esztergomi városvezető mára a kormányellenzék egyik szimbólumává lett. Az egészben talán az a legmeglepőbb, hogy Tétényi Éva látnivaló örömmel nyugtázza, amint küzdelme közepette magukhoz emelik (magukkal rántják) a vesszenorbánozók. Őt, aki pedig hangsúlyozottan független… 

(Magyar Nemzet, 2011. május 6.) 

Bujócska

Hiába várták, nem vonult börtönbe, halasztást sem kért Vincze Ferenc Tibor, Döge volt polgármestere, pedig időben megkapta a behívót. Három év tíz hónap (plusz a nyolcmilliós vagyonelkobzás) vár a zsiványra, aki ezek után már arra sem számíthat, hogy kedvezménnyel szabadul. Ha kizárjuk, hogy az elítéltnek csupán kiment a fejéből a bevonulási dátum, csak az jöhet szóba: nagyon buta a dögei szélhámos. Disszidálni, betyárnak állni, fáskamrában rettegni lehet ugyan, de előbb-utóbb úgyis lebukik, kiadják, nyakon csípik, arról nem is beszélve, hogy addig is cserélgetheti a liberót, nincs nyugodt perce, az ajtónyikordulástól is frászt kap… 

(Magyar Nemzet, 2011. május 9.)

MSZP: sok a beszóló

Erre most Gyurcsány „hálából” rámennydörög pártjára, amennyiben nem az ő elképzelései szerint alakul át, akkor veszi a kalapját, s új szervezetet alapít. Ez már Mesterházy Nyuszinak is sok volt, egy vidéki turnéján ki is fakadt: pártjának fontosabb dolgai vannak, mint Gyurcsány kilépésével foglalkozni, amúgy sem a sajtón keresztül fog üzengetni, mondta (speciel éppen egy sajtótájékoztatón). A visszatapsolásában reménykedő Gyurcsányról Szanyi Tibor megmondóember is nyilatkozott, de abban sem volt sok hízelgő az őszödi primadonnára nézve. Ultimátumnak nevezte a túlmozgásos blogger bejelentését, s közölte, pártja korábban kiheverte Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor és Szili Katalin kilépését is.

(Magyar Nemzet, 2011. május 10.) 

Szilvásy- ügy, az újabb

Az viszont tényleg nem tett jót az István öcsnek, hogy újonnan felügyelt intézménye hamarosan belekeveredett valami csúnya taj-kártya ügybe; állítólag külföldieket istápoltak feketén a Honvéd-kórházban, nyilván nem puszta irgalmasságból… Következett mindebből, hogy az új kormány honvédelmi minisztere egyik első lépéseként elzavarta posztjáról az ifjabb Szilvásyt, akit most valószínűleg kalandos pályájáról kérdez majd a rendőrség. De ne szaladjunk a hírek elébe!

(Magyar Nemzet, 2011. május 12.) 

Még maradnak, lubickolnak

A PV Zrt. elöljárói – stílszerűen – élnek, mint hal a vízben, jóllehet már a megyei cégbíróság is beígérte, hogy az egész gyülekezetet törli a nyilvántartásból. Bejáratott demokráciákban egy efféle pancsoló brigád már rég a sitten vakarózna, már ha egyáltalán vízre szállhattak volna annak idején. Nálunk azonban ezen a fronton is speciális a helyzet, a mi spontán privatizátoraink ravasz legények voltak, MSZMP-ben, KISZ-ben gyerekeskedtek, ki urambátyám volt, ki szesztestvér. Mi meg francia nevelést kaptunk… 

(Magyar Nemzet, 2011. május 13.) 

Limonádét prédikál

Bizony, Tibor bácsi sem a régi már, ótvaroló kliséi egyre hervadtabbak, ítélethirdetéseiben mind gyakoribbak a tárgyi tévedések (Szabad Nép-es korában az ilyenért pártfegyelmit kapott volna Révai József főszerkesztő elvtárstól). Most például azt írja, hogy a XVII. kerületi Mónus Illés park (a „zsákutca”) neve Wass Albert park lesz, ami kapitális szamárság, hiszen dr. Kósa Pál kapta a park nevét. (Wass Albert park az lesz, ahol már eddig is szobra állt.) Hétfőtől Zuglóban is lesz Wass Albert park, lehet antiszemitázni… Egyébként Wass Albertet nem kell megvédeni, nem szorul rá. Akit nem érint meg a szava – Adjátok vissza a hegyeimet! –, úgyis reménytelen. 

(Magyar Nemzet, 2011. május 14.) 

Pilhál György, mno

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2794) Autómánia (61) Mozaik (83) Belföld (11) Gazdaság (707) Politika (1582) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tereb (146) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7578) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>