Ma 2024 május 04. Mónika, Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.
fac7e82083d19999512300ecd19455f6.jpg

Lovas István írása Scheppele: Egy kétséges választás című cikksorozatáról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Galamus nevű, feltétlen Gyurcsány-barát internetes honlap még február 27.-én hajnali 5 óra 28 perckor tett ki egy fordítást azzal, hogy azt a New York Times-ból vette át, Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász blogjából.

A New York Times-ból „szemlézett” írás csak fordításban jelent meg

A cikkismertető szerint annak szerzője Kim Lane Scheppele alkotmányjogász, aki tegnap indította el ötrészes írását Magyarország – Egy kétséges választás címen. A Gyurcsány-barát honlap azt is ígérte, hogy a következő napokban részenként közlik a sorozat további darabjait.

A több mint 9 ezer szó terjedelmű fordítás linket is közöl a fordítás eredetijére. Ott azonban nem az eredeti cikk található, hanem Paul Krugman-nek, a New York Times állandó publicistájának Obama amerikai elnök egészségügyi programjának a konzervatívok és liberálisok közötti vitájáról szóló írás. Vagyis: a Galamus a cikk fordítását nem szemlézte, hanem azt – a jelek szerint – előre megkapta Kim Lane Scheppele alkotmányjogásztól, Krugman Princeton Egyetemen tanító kollégájától.
Az eddig is nyílt titok volt, hogy a háttérben a demokratikusan megválasztott magyar kormány tekintélyének iparszerű lejáratására szoros összmunka folyik a hazai balliberálisok, a korábban állami pénzen Magyarországon tanácsadó, SZDSZ-barát Kim Lane Scheppele és princetoni kollégája, Halmai Gábor, volt SZDSZ-es alkotmányjogász, valamint az egykor a Yale Egyetemen tanító Balogh S. Éva között, aki a Hungarian Spectrum című blogjában naponta támadjaa magyar kormányt a legelfogultabb gyurcsányi és bajnaista perspektívából, és aki helyt is adott Scheppele korábbi írásainak, első közlésre.

Elterjedt nézet, hogy mivel a korrupt, az emberi jogokat a legbrutálisabban megsértő korábbi rezsim népszerűtlensége lehetetlenné teszi a mai, magát „demokratikusnak” kikiáltó ellenzék győzelmét, ezért annak barátai a nemzetközi színtéren kívánják a választások tisztaságát kétségbe vonni úgy, hogy azt eleve „illegitimnek”bélyegzik.

(Magyar Nemzet, 2014-02-28)

Lovas István

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Vetítő (30) Jobbegyenes (2794) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7579) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Történelem (18) Belföld (11) Politika (1582) Autómánia (61) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Mozi világ (440) Sport (729) Gazdaság (707) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>