Ma 2024 május 03. Tímea, Irma napja van. Holnap Mónika, Flórián napja lesz.
6d8c598e94ecb4e3575f5ac84ceb577d.jpg

Jó reggelt kívánok! – mondta Németh Szilárd rezsibiztos

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Orbán-kormányt sok mindenért lehet csesztetni, de a rezsicsökkentés ügyében tényleg csodafegyvert találtak.

Persze nyugodtan lehet finnyázni, meg nyomatni az értelmisi populistázást, ettől függetlenül működik. Az ellenzéki töketlenkedés mellett legfőképpen ennek köszönhető a második kétharmad.

Ha jól meggondoljuk, rengeteg ügy esetében mondhatnák azt nemes egyszerűséggel a szociknak, hogy „inkább húzzátok meg magatokat!”, de talán ezekből is kiemelkedik a rezsicsökkentés. Ez az a téma, amelyben leginkább illene az illetékes elvtársaknak egy sarokban kucorogva remegniük még pár évet. Ám a gátlástalanság immanens része a politikai versenynek – vélik az egykori állampártot működtető öreg kommancsok között szocializálódott ifjabb balos majmok újszocik.

Mert íme, itt van ez a Tóth Bertalan nevű nímand, aki jelenleg frakcióvezető-helyettes (ez is jól mutatja a párt intellektuális és rekrutációs válságát), és képes kiállni a nyilvánosság elé, majd rálicitálni a rezsicsökkentésre. ]]>Berci szerint]]> ugyanis: egyetlen gombnyomással csökkenteni lehetne a gáz-, a villany és a távhőszámlákat.

Ezek szerint mégiscsak érvényes a GFG-tétel a rezsicsökkentésről. Mellé érdemes csak állni, nem ellene menni. Tényleg „kormányzati csodafegyver” és valóban lehetetlen helyzetbe hozta az ellenzéket.

A fantasztikus képességekkel felruházott ifjú szoci azonban igen egyszerűen látja a világot. Szerinte, ha a kőolaj világpiaci ára csökken, s ezzel a benzin is olcsóbb lesz, akkor „megtakarítás” keletkezik, amit oda kell adni a zembereknek (!). Ezzel kapcsolatban pedig van is egy ötlete; sőt: törvényjavaslata, amit be is nyújtott. A Fidesznek pedig csak annyi lenne a dolga, hogy megnyomja a Palamentben az „igen” gombot… oszt’ április 1-jétől a háztartásoknak átlagban 20 százalékkal csökkenne a gáz, illetve 10 százalékkal az áramszámlája. De Berci úgy számol, hogy a távhődíj is 10 százalékkal kevesebb lehetne.

No, ha csak az első 4 osztályban elsajátított matematikai műveleteket vesszük alapul, akkor még igaza is lehetne. Némi ráhagyással.

Tudjuk, hogy a magyarok politikai emlékezőképessége igen rövidtávú, de Lendvai Ildikó évtizedes hazugságára (talán a rendszerváltás óta a legnagyobbra) mindenki emlékszik még: „Lassan mondom, hogy az ország minden választópolgára megértse. Megértse Orbán Viktor is:  nem lesz fogyasztói gázáremelés, lesz viszont rezsitámogatás és magasabb családi pótlék.” E klasszikusnak számító mondatok még 2002-ben hagyták el a már akkor is veteránnak számító, de azóta – a sok-sok plasztikai műtétnek köszönhetően – ránézésre egy percet sem öregedő Ildi néni száját a TV2 reggeli műsorában. Aztán nyertek a szocik 2002-ben (és 2006-ban is); kormányoztak nyolc évig (egyszerűen nem lehet abbahagyni az elmúltnyolcévezést!), a lakossági gáz ára pedig már 2003-ban 12 százalékkal nőtt. S utána évről évre, menetrendszerűen magasabb lett, egész 2010-ig, mindennemű világpiaci mozgást figyelmen kívül hagyva. S persze elviselhetetlen mértékűek lettek az egyéb rezsiköltségek is. Pontosan háromszorosára nőt a gáz, kétszeresére a villamosenergia és 70 százalékot is meghaladó mértékben a vízdíj átlagára.

Az Orbán-kormányt sok mindenért lehet csesztetni, de a rezsicsökkentés ügyében tényleg csodafegyvert találtak. Persze nyugodtan lehet finnyázni, meg nyomatni az értelmisi populistázást, ettől függetlenül működik. Az ellenzéki töketlenkedés mellett legfőképpen ennek köszönhető a második kétharmad.

A töketlenkedés meg úgy tűnik, folytatódik. Nem vész el, csak átalakul. Mert vagy mellélőnek, vagy olyan témát hoznak fel minduntalan, amiben abszolút hiteltelenek. Így járt most ez a Tóth Bertalan nevű pécsi szoci is, akire egyébként igencsak orrolnak otthonában a sajátjai, hisz nagy dérrel-dúrral vágott neki a helyi politikának, majd mikor dönteni kellett, hogy országgyűlési képviselő lesz-e, vagy a településen marad – úgy otthagyta a pécsi kommancsokat, mint ]]>eb a szarát]]>.

Habár saját honlapját egy éve nem frissítette (ez is mutatja a szocik profizmusát…), és ott még Pécs jövőjével kapcsolatban fogalmaz meg nemes célokat (11 hónappal ezelőtti az ]]>utolsó bejegyzés]]>), ma már Pesten nyomja az országos politikát.

Íme: itt áll előttünk egy ifjú szoci, aki megpróbálja a lehetetlent és rezsicsökkentésben előzni a Fideszt, illetve visszahódítani tőlük a „mi pártunk jobban szereti a zembereket” –címet.

Sok veszítenivalója tényleg nincs…

]]>www.tutiblog.com ]]> - Szerző: Anyahajó

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (2794) Gazdaság (707) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7578) Vetítő (30) Életmód (1) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Történelem (18) Mozaik (83) Belföld (11) Sport (729) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Tereb (146) Tv fotel (65) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>