Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
1fbbb7758a19b53531e7f1b76f5a56cb.jpg

Dávid Ibolya csengetett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pánik van az MDF háza táján. Pánik, mert lehet, hogy nem sikerül országos listát állítani a választásokon. Országos listát csak akkor tudnak állítani, ha feláll legalább hét területi (megyei, vagy budapesti) lista. 

Ám jelenleg (forrás: ]]>www.valasztas.hu]]> 2010. március 12.) mindössze 35 MDF-es képviselőjelölt indulhat a választásokon. Területi listára esély egy héttel a kopogtató cédulák leadási határideje előtt talán csak négy megyében van esély. Ám ez még édeskevés az országos listához.

S ha nem szerepelhet minden szavazólapon az MDF neve, akkor bizony a még meglévő kicsiny esély is elszáll, hogy az MDF (nyakán az SZDSZ maradékaival) bejusson a Parlamentbe.

A rendszerváltás (?) patinás pártja így jutott ebek harmincadjára?
 
Persze volt itt minden. Humorfesztiválra hajazó kampányfilm a képviselőjelölt-jelöltekkel, folyamatos kizárások a pártból, rosszul kitöltött kopogtatócédulák.
 
Dávid Ibolya így a kamerák kereszttüzében bőszen rázta a csengőjét, hogy felébressze a demokratákat, aki még nem tette, adja a kopogtató céduláját az MDF-nek. Lehet, hogy a Hit Gyülekezete is kihátrált mögülük? Hiszen az ő bázisuk mentett már meg pártot az enyészettől...
 
Amin csodálkozom, az az ingyen reklám. A televízió beszámol arról, hogy az egyik párt nem képes kellő számú képviselőt indítani a választásokon. Nagyjából hasonló helyzetben van kéttucatnyi párt, akik csak akartak indulni a választásokon, de még egy jelöltjük 750 kopogtatócéduláját sem tudták összegyűjteni. Nekik miért nem jár a reklám?
 
Hasonló helyzetben van a Civil Mozgalom, a Zöld Baloldal, a Munkáspárt. Nekik miért nem jár hírnek álcázott reklám?
 
Kérdéses lesz-e országos listája a tavalyi választások futottak még győztesének, a Lehet Más a Politikának? Az ő szereplésük azért is pikáns, mert a hírek szerint Bokros Lajos két lovat is szeretne megülni, valamelyik majdcsak beviszi a Parlamentbe. Ha az MDF nem, akkor az LMP. (Az ő aktivistáikat legalább lehet látni az utcákon).
 
 
Csodálkozom, hogy senki nem óvott még az ORTT-nél a herényire zsugorodott dávidpárt (a kifejezés nem tőlem) favorizálása miatt.
 
A lassan eltűnő törpepárt jóval többet jelenik meg a médiában, mint a valóban tömegeket megmozgató Jobbik. Vajon kinek az érdeke az MDF felszínen tartása egy normális Magyarországon?
 
Nawesh
Szerző a Flag polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Életmód (1) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Nézőpont (1) Történelem (18) Sport (729) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7612) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2805) Flag gondolja (36) Gazdaság (710) Heti lámpás (313) Belföld (11) Kultúra (9) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>