Ma 2024 április 29. Péter napja van. Holnap Katalin, Kitti napja lesz.
8dfe5ebe165a585a0c54e6bb2dd17f2c.jpg

Cigányvér, magyarvér

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Folyjon a vér! Magyarvér, cigányvér – mindegy, csak minél látványosabb legyen! Vonuljon fel Véderő, Betyársereg, Tinógárda, bármi, s jöjjön szamurájkardos kisebbségi aktivista is!Legyen etnikai háború, polgárháború! 

Meneküljön a magyar, meneküljön a cigány! Más falvakba is vigye tovább a gyűlölet lángját! S menjenek Pestre is, a Parlament elé, sőt Brüsszelbe is, ha netán valamelyik külföldi tévétársaság kényelemből nem jönne Magyarországig fasisztaveszélyt filmezni.

Nácikérdés Gyöngyöspatán – ezzel a címmel írt Facebook-bejegyzést nyomban a kedd éjszakai, gyöngyöspatai tömegverekedés után Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök még egymillió forintot is felajánlott a helyi romáknak, „evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra”. Menekülésre, otthonaik elhagyására. Értik?



Nem egy gyárat alapított Gyöngyöspatán, hogy legyen munkahely, nem élelmiszert vagy tüzelőanyagot osztott, hogy lehessen élni. Még csak nem is ösztöndíjat alapított a roma gyerekeknek, hogy legyen tényleges esélyük a társadalmi előrehaladásra.

Gyurcsány egymilliója ugyanaz, mint a Jobbik szép mellényes felvonulása, az LMP rikácsolása vagy a „roma polgárjogi aktivisták” gyöngyöspatai éjszakai házjárása, amikor már nemcsak a falu, hanem az ország elhagyására buzdítanak.

Provokáció!

Aljas és undorító!

Amikor politikai öncélból életeket tesznek tönkre!

„Náci kártya Magyarországon” – nem biztos, hogy lapult ilyen című tanulmány az elmúlt két ciklusban a mindenkori szocialista miniszterelnök fiókjában, de használni…, nos használni nagyon is használták a fasisztakártyát. Történelmi félelmekre játszottak, és kreáltak újakat. Előbb szavazatra akarták váltani a rettegést, majd arra volt jó a „náci kártya”, „cigány kártya” és igen, a magyar kártya is, hogy eltereljék a figyelmet az ország szétlopásáról. Volt ebben a történetben zsidó és cigány, de alapvetően ezt szolgálta a szlovákokkal való viszony elmérgesítése is.

Amikor pedig kibuktak a hatalomból, a kártyát azért játszották ki, hogy lejárassák a kormányt, az országot. Legyen folyamatos balhé Brüsszelben médiatörvény-, alkotmány- és most cigányügyben. Az MSZP vezetőinél ez már szinte génekbe kódolt szokás, szeretnek külföldön panaszkodni, onnan segítséget hívni. Legyen ez a baráti külföld Kelet vagy Nyugat. Ezt tetőzi most Gyurcsány az „egymilliós játszmájával”, amikor segítőkész „polgárjogi aktivistákkal” az egész országra kiterjesztené Gyöngyöspatát. Ő is tudja, hogy nem lesz polgárháború, „legfeljebb” némi vér. Sőt azt is tudja, hogy ez most a hatalom megszerzéséhez sem elég. Az MSZP-t viszont megszerezheti. Emberéletekbe kerül? Ugyan kérem, már egymilliót beleölt a projektbe, kicsire miért adna…

Az LMP-nek pedig valamivel meg kell magyaráznia, hogy egyáltalán miért van. Ha Cohn-Benditet néha elhozzák haknizni, úgy tűnik, léteznek. Ha Gyöngyöspatán „sajtájoznak”, úgy tűnik, tényleg foglalkoznak a mindenkori kisebbséggel, hogy politikai performance-uk valóság, nem csak az SZDSZ klónozása.



A Jobbik meghatározó szereplője ennek a gyászos történetnek. Ha a képviselő urakat és hölgyeket annyira izgatja a vidéki közbiztonság, üvöltsék véresre a torkukat a parlamentben, hogy több pénz jusson a rendőrségnek. Akár bilincseljék magukat a széksorokhoz, s addig ne engedjenek, amíg a vidék nem kap több támogatást, nem lesz több munkahely. Emberéletekkel viszont ne játsszanak csak azért, mert egyetlen politikai mondanivalójuk a cigánybűnözés, s gyorsan kell a közvélemény-kutatásokban megjelenő plusz négy-öt százalék, hogy pénzügyi mentoraik megmaradjanak.

Végezetül: a rendőrség teremtsen rendet! Lehet, hogy a kormányváltás óta javult a helyzet, de az biztos, hogy ezt a többség még nem érzi. Gyöngyöspatán azért működött a politikai provokáció, mert volt táptalaj. Ezen kell változtatni.

Van parlamenti kétharmad, ha nem jó a törvény. Bosszútól tartó, s így óvatosan cselekvő helyi rendőr helyett van Terrorelhárítási Központ is. Mert ami Gyöngyöspatán folyik, az lassan már nem csak politikai terrorizmus.

Máté T. Gyula, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Vetítő (30) Mondom a magamét (7568) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (706) Tereb (146) Politika (1582) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2794) Autómánia (61) Belföld (11) Életmód (1) Nézőpont (1) Kultúra (7) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Sport (729) Heti lámpás (312) Gasztronómia (539) Egészség (50) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>