Ma 2024 április 29. Péter napja van. Holnap Katalin, Kitti napja lesz.
2c0c42063ae212d29c8bb854be2bb97e.jpg

BKV – mi jöhet még?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Már nem is nagyon emlékszünk rá, mivel is kezdődött. Talán a magát rekord nagyságú végkielégítéssel elküldő, majd másnap visszafoglalkoztató Szilágyinéval? Mindenesetre nagy bajok vannak a BKV-nál...

Valószínűleg csak a csoda, vagy isteni beavatkozás lehet az oka, hogy a sorozatos problémák ellenére még mindig járnak a buszok, villamosok, a metró. Hétről-hétre újabb és újabba botrányok, leleplezések látnak napvilágot. Van még olyan naiv ember (mostanában választópolgárnak hívják), aki még elhiszi, hogy a sorozatos BKV-botrányok csak az ilyen-olyan igazgatók és felső vezetők stiklijei és a politikának az egészhez semmi köze?

 
Múlt héten Balogh Zsolt, a BKV egyik volt vezérigazgatója nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Elmondta, hogy Hagyó Miklós a szocialisták erős embere (képletesen és szó szerint is) milyen megalázóan ragadta nyakon, milyen kézi vezérléssel próbálta irányítani a BKV-t, ahol a vezérigazgató is csak statiszta lehetett.
 
Az érintett persze cáfol és teátrálisan lemond pártbéli tisztségeiről, hogy ne kompromittálja a párt választási kampányát. Igaz, mentelmi jogáról eszében sincs lemondani. Szüksége lehet még arra...
 
Most meg Antal Attila, a BKV jelenleg házi őrizetben üldögélő másik ex-vezérigazgatója Demszky Gábor felelősségét firtatja, aki persze sietve cáfolja a vádakat.
 
Tehát adott egy cég, a BKV, ahol korruptak a vezetők. Ha ezt nem tudták Budapest vezetői, akkor alkalmatlanok a város vezetésére, a cég felügyeletére. Ám ha az elsíbolt milliárdokból ők is (és pártjaik) részesültek, akkor nem lenne jó, ha megúsznák a felelősségre vonást.
 
A Panama-csatorna építésekor akkora volt a korrupció, hogy elterjedt a panamázni kifejezés. Lehet, hogy mi a politikai pártok illegális pénzszerzési tevékenységét nevezhetnénk békávézásnak?
 
 
Reméljük kiderül az igazság és a hatalmon lévő/hatalomra kerülő pártok nem titkosítják néhány évtizedre. Közben a buszok rohadnak, a villamos drága, a trolik öregek és az a fránya négyes metró csak nem akar elkészülni...
 
Ui:
 
- Balog Zsolt kipakolt, Hagyóra kent sok mindent és megnevezte az egyik felelősnek Antal Attilát.
- Antal Attila kipakol, Demszkyre tesz megjegyzéseket és jelzi, hogy Aba Botond (még egy vezérigazgató is sáros)
Aba Botond cáfol (vajon ő melyik politikust fogja bűnösként megnevezni?)
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (706) Sport (729) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Életmód (1) Autómánia (61) Tereb (146) Mondom a magamét (7568) Heti lámpás (312) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mozaik (83) Jobbegyenes (2794) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>