Ma 2024 május 08. Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
cbf4b5d27dd02be6cefa245f6ed3a2f1.jpg

Bajnai − az ember, aki ott se volt és ott se lesz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pótolhatatlan veszteség éri a hazai progressziót: Bajnai Gordon, az elmúltötév ellenzéki jolly jokere Párizsra veti vigyázó szemeit; és, úgy tűnik, francia céges karrierjére koncentrál a hazai politika helyett.

A hvg.hu ]]>azt írja]]>, Bajnai ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását egy infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél, a ]]>Meridiam csoportnál]]>. Ahogy a lap írja, Bajnai egyébként az elmúlt két évben a vállalat felügyelőbizottságában dolgozott.

Felmerül a kérdés, ugyan hogyan lehet elkötelezetten politikát, mozgalmat, pártot, kampányt csinálni, alapvetően a politikai nulláról indulva közéleti áttörést és választási sikert elérni, mindezekre koncentrálni, testben és lélekben benne lenni úgy, hogy az ember az egyik lábával egy külföldi cégben áll – és erről a mellékes körülményről a választóit sem tájékoztatja? Mégis, hogy gondolta Bajnai, hogy egy francia nagyvállalatban (is) üldögélve, ennek érdekeit képviselve törekedett először hazai ellenzéki vezetői, esetleges kormányfőjelölti pozícióra, majd egyszerűen ellenzéki pártvezetői babérokra?

Egy jóval nagyobb pályán Gerhard Schröder német exkancellár azzal kavart botrányt, hogy kancellársága után lett egy Gazprom-leánycég felügyelőbizottsági elnöke; és az orosz kapcsolatai annyira erősek, hogy a jelen válságban is ]]>Oroszország pártjára állt]]>. Mit szóljunk akkor, ha valaki miniszterelnöki megbízatását követően, politikai karrierje (újra)építése során ül külföldi cég fb-jében?

Persze Bajnai, a jolly joker, ahogy eddig is, ezután is mindenhol ott lenne, ami persze inkább azt jelenti, hogy sehol sincs ott. A hvg.hu-nak azt mondta, új megbízatása nem érinti a Haza és Haladásban, illetve az Együtt pártban betöltött pozícióit, az ottani feladatait továbbra is el akarja látni. Azt közölte: „a munka sok utazással jár majd, időm jelentős részét külföldön töltöm, de nem költözöm el Magyarországról”; miközben egyébként operatív igazgató lesz a cégnél. 

Külföldi céges operatív igazgató, aki külföldön lesz, de nem költözik ki, közben hazai ellenzéki politikus, aki se parlamenti, se EP-mandátumát nem vette át. ]]>Az ember, aki ott se volt]]> − és ott se lesz.

Rajcsányi Gellért - (ergé) - ]]>http://mandiner.blog.hu/]]>

]]>A cikk eredetije ITT olvasható!]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Gazdaság (707) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7586) Tv fotel (65) Autómánia (61) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Politika (1582) Életmód (1) Belföld (11) Kultúra (9) Sport (729) Jobbegyenes (2799) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Tereb (146) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>