www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > Flag – gasztro magazin: Hagymás vér

f0a5867d52de558cb0e89c8a9b0c0d28.jpg

Flag – gasztro magazin: Hagymás vér

2011 március 05. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Megosztó étel. Vagy rajongani lehet érte, vagy utálni. Disznótorok jellemző reggelije – mire a férfiak megperzselték és tisztára súrolták a jobblétre szenderült állatot, addig az asszonyok odabent elkészítették ezt a csemegét.

Rengeteg hagymával, sok-sok borssal, puha kenyérrel, savanyúsággal – hogy utána újult erővel folytatódhasson a munka!

Tipp:
henteseknél érdemes kérdezősködni és szépen kérni! Ha adunk egy megfelelő méretű, tiszta, jól záródó edényt, hozzájuthatunk a vérhez akkor is, ha nincs lehetőség disznótorra!
 
Hozzávalók:
 
Friss disznóvér
Zsír
Kiadós mennyiségű vöröshagyma
Só, őrölt bors
 
 
A vér hagyjuk megalvadni, majd késsel kockázzuk fel. Olyasmi állagot vesz fel, mint a kocsonya.
 
Lobogó, sós vízben abáljuk meg, azaz főzzük meg, hogy a belseje szivacsos állományú legyen, ne maradjon benne nyers rész.
 
A zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az abált vért. Forgassuk át alaposan, és erősen sózzuk, borsozzuk.
 
Puha kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk!
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló