www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából I. - Ági szelet

652b086df683046aefd0c231a7382611.jpg

Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából I. - Ági szelet

2009 december 28. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.

Hozzávalók: 

A tésztához:
 
·           50 dkg liszt
·           15 dkg cukor
·           15 dkg margarin
·           2 tojás sárgája
·           1 cs. sütőpor
·           1,5 dl hideg tej
 
A krémhez:
 
·           5 dl tej
·           4 púpos ek. liszt
·           8-10 dkg cukor (ízlés szerint)
·           12,5 dkg margarin
·           2 ek. kakaó
·           fél citrom héja és leve
 
Tetejére:
 
·           20 dkg tortabevonó
·           2 ek olaj
 
 
 
A tészta hozzávalóit rugalmas, sima tésztává gyúrjuk, három részre osztjuk. Vékony lapokká nyújtuk őket, s egy kb. 20x40 cm-es kikent tepsiben, előmelegített sütőben egyesével kisütjük, laponként cirka 20 perc alatt - sütőnk függvénye. Ügyesek és profik tepsi hátán is próbálkozhatnak, nekem kell a tepsi, mert három különféle alakú és nagyságú lapot sütnék :-) Figyelem, a lapok sülés után felettébb kemények, akár rajztáblának is használhatók, ne ijedjünk meg, a krém megpuhítja!
Míg a lapok sülnek, elkészítjük a krémet. 4 púpos ek. lisztet csomómentesre keverünk 5 dl tejjel, s folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd belekeverjük a puha margarint és a cukrot. A krémet elfelezzük. Egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, a másikhoz hozzáreszeljük a fél citrom héját és belefacsarjuk a levét.
Ha a tésztalapok is kihűltek, összeállítjuk-megtöltjük a süteményt. A legrondább lapot tesszük alulra, megkenjük a kakaós krémmel, befedjük tésztalappal, melyet megkenünk a citromos krémmel, végül a legszebb tésztalap kerüljön felülre.
A tortabevonót 2 ek. olajjal gőz fölött/mikróban megolvasztjuk, a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk, s egy éjszakára beköltöztetjük a hűtőbe.


Chef Viki
 
 ]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló