www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > "Főzz az egészségedért" 6. recept - Zöldséges csirke

"Főzz az egészségedért" 6. recept - Zöldséges csirke

"Főzz az egészségedért" 6. recept - Zöldséges csirke

2009 augusztus 05. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Van ennek az ételnek a por változata, kicsit kevesebb zöldséggel és darált hússal, meg persze az elmaradhatatlan ízfokozókkal és tartósítószerekkel.

(amit a gyártó nem tesz bele, hát persze, azért áll el 4 évig a por…). Lakótársam szerint egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni porból az ételt. Megfőztem friss alapanyagokból, elismerte, hogy sokkal finomabb és egyátalán nem tart tovább elkészíteni, mint a zacskós verziót.

A zöldséges csirke szerintem egy nagyon praktikus recept, munka után hazaérve is gyorsan össze lehet dobni, a zöldségeket variálhatjuk az ízlésünknek, az évszaknak vagy a mélyhűtő tartalmának megfelelően, amíg pedig sül az étel lehet más dolgokkal is foglalkozni J Elsőre riasztó lehet, hogy sokféle fűszer van benne, de szerintem megéri beruházni, a hétköznapi ételeket is fel lehet dobni egy-egy új fűszerrel.

 

 

Hozzávalók, 5-6 személyre, mert elég nagy adag:

 

·         2 kisfej vöröshagyma (~25 ft)

·         4 gerezd fokhagyma (~20 ft)

·         60 dkg csirkemell (~1000 ft)

·         1 kg cukkini (~150 ft, nem tudom, nekem a kertből van)

·         1 teáskanál rozmaring

·         2 csipet bors

·         1 teáskanál oregánó

·         1 teáskanál kakukkfű

·         1 teáskanál koriandermag, összetörve

·         1 teáskanál majoranna

·         só

·         1 evőkanál olaj

·         1 evőkanál keményítő, ez helyettesíthető liszttel (összesen kb. 50 ft)

·         3 dl víz

·         1 konzerv sűrített paradicsom (~ 70 ft)

·         450 g fagyasztott tavaszi zöldségkeverék (520 ft, ez volt itthon és csak ebben nincs brokkoli :D)

·         15 dkg sajt (190 ft)

 

 


Összesen 2030 ft, kb 5-6 adag: 340-406 ft/adag

 

Sok munka nincs vele, de tényleg: hagymát, fokhagymát összeaprítani, feldobni az olajra pirulni. Közben begyújtani a sütőt, összevágni a húst, azt is mellé dobni, kicsit megpirítani, hogy legyen egy kis színe. Közben hámozni, összevágni a cukkinit nagyobb darabokra, ezt is hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk a fűszerekkel és sózzuk. Teszünk alá egy kis vizet, rotyogtatjuk, hozzáöntjük a fagyasztott zöldséget, beletesszük a sűrített paradicsomot és a maradék vizet, majd felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a keményítőt. Tűzálló tálba vagy tepsibe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Ugye, hogy nem nehéz? :)

 

 

A szerző: Mandy

 

]]>www.kellegyrecept.blogspot.com]]>

Magyar Menedék

Ajánló