Ő csupán egy hajdani rendőrkapitány, aki 2009-ben kendőzetlenül a sajtó elé tárta: abban az időszakban valamennyi közterületi rablás elkövetője cigány származású volt Miskolcon. Azért mondta, mert ez volt az igazság. Az elkövetők származását nem azért ismerte, mert civilben etnográfus, hanem mert kihallgatásakor valamennyi rabló külön kiemelte. Pásztor Albert nem maszatolt, nem politikailag korrektkedett, ugyanakkor újságírói kérdésre a cigánybűnözés szó használatától elzárkózott. 2009 januárjában ennyi is elég volt ahhoz, hogy az országos főkapitány vizsgálatot indítson, és átvezényelje Pásztort más beosztásba. Az akkori miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc) így minősítette a miskolci kapitány szavait: „nem egyszerűen felháborító, hanem hányingerkeltő”. Kisvártatva a miskolciak Pásztor Albertért tüntetést szerveztek, amelyen többek között a helyi szocialisták is kiálltak a rendőri vezető mellett, aki hamarosan vissza is térhetett a városi kapitányság élére. Most ugyanezt a Pásztor Albertet indítja a szövetségbe forrt baloldal egy része Miskolcon a polgármesteri székért. S ebből lett a haddelhadd.

Az Együtt–PM elnöksége már a jelölt bemutatásának napján kifarolt Pásztor mögül. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke pedig lapunknak azt nyilatkozta: „megdöbbentő, ahogy a baloldal a miskolci polgármesteri szék reményében a saját identitását tagadja meg.” Az MSZP és a DK viszont kiállt a közös jelölt mellett, ezzel mintegy jelezve, elmúlt a hányingerük. Sőt, Eörsi Mátyás, a DK országos tanácsának tagja az ATV-ben kifejtette: statisztikailag igenis létezik „romabűnözés”. Történelmi a pillanat: a Jobbikot jobbról előzi a szélsőbaloldal! Így érezhette ezt Schiffer András LMP-társelnök is, amikor az interneten azt írta: „Na most van az kedves »demokraták«, hogy elmentek a büdös …-ba, mindahányan!” Szigetvári Viktor, az Együtt–PM ügyvezető társelnöke pedig a „demokratikus oldal legnagyobb pálfordulásának” minősítette, amit a DK művel. Schiffernek és Szigetvárinak szerencséje volt: őket senki sem vágta ezért képen. Nem úgy, mint a krétakörös Gulyás Mártont, aki az enyhén kritikus „Cigányozás helyett baloldali megoldásokat!” feliratú molinóval érkezett a Gyurcsány-párt szombati kormányellenes tüntetésére, ahol néhány föltüzelt DK-szimpatizáns fölpofozta. Gulyás most borogathatja magát, a rendőrség nyomoz, mi pedig nem hiszünk a szemünknek. Hát mi folyik itt?

Mondom, ez a bábeli történet nem Pásztor Albertről szól, hanem a balliberális oldal hiteltelenségéről, képmutatásáról. Azt eddig is tudtuk, hogy politikai céljaikért bárkit, bármikor képesek lerasszistázni. Új elem, hogy most már bárkit, bármikor le is cigányoznak. (Adott esetben éppen azt, akit előzőleg lerasszistáztak.) És aki mindezt számon kéri rajtuk, azt meg pofán vágják. A Political Capital legfrissebb kutatása szerint a balliberális szavazók majdnem annyira hisznek a zsidók világuralmi törekvéseiben, mint a Jobbik szimpatizánsai. Korábbi felmérésekből pedig az is kiderült, e két csoport cigánysággal szembeni előítélete is körülbelül egy szinten mozog. Látható, a szélsőségek összeérnek.

Közeleg az önkormányzati választás, a túlélésért küzdő balliberális pártok legalább egy nagyvárost meg akarnak szerezni. Az eszközökben eddig sem válogattak, ám meglehet, ez a harc lesz a végső. Gyurcsánnyal szólva „hányingerkeltő” kampány elé nézünk.

Pilhál Tamás - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu