Nem kizárt, hamarosan a bíróság előtt majd elárulja, ugyanis a NAV jogosulatlan adatkezelés és hivatali visszaélés miatt még tavaly feljelentette őt.

Horváth az elmúlt esztendőben végigturnézta a teljes balliberális médiát oda-vissza, közben milliárdos adócsalással vádolt meg nagy cégeket (név nélkül), hozzátéve, mindebben az adóhatóság és kormányzati körök segédkeztek (nevekkel itt sem terhelte a nyilvánosságot). A hozzávetőleg háromszáz médiaszereplésének a papagájként sulykolt adócsalási vádon kívül csupán egy közös pontja volt: konkrétumokkal még véletlenül sem szolgált. Jámbor arckifejezéssel ecsetelte a nagy semmit. Ennek ellenére mindig képes volt kitölteni a műsoridőt, telenyilatkozni kolumnákat, ami kampányidőszakban jól jön.

Ő lehetett volna a magyar Columbo, ám ehhez nemcsak a szürke ballonkabátja hiányzott, a fejében sem állt össze kerek egésszé a mindent leleplező nagy mutyi története. Így aztán tavaly a legtöbbször saját magát sikerült megcáfolnia. Tavaly még tagadta, hogy nincsenek bizonyítékai, s állította, a feljelentéséhez kétszáz oldalnyi dokumentumot csatolt, amely hivatali visszaélést alapoz meg. (Ez volt a titokzatos zöld dosszié.) A PestiSrácok.hu-nak viszont a minap már beismerte, nincsenek is korrupciós bizonyítékai, csupán az áfacsalókat tudná megnevezni, akikről emlékei szerint a kollégáitól hallott, közvetve, állítólag. Ennyit a zöld dossziéról.

Horváth színrelépése után a NAV vizsgálatot indított, amelyet rövid idő alatt lezárt. Bár a konklúziót már akkor közzétették (a vádak alaptalanok, beosztásánál fogva Horváthnak nem is lehettek hiteles információi folyamatban lévő ügyekről, illetve azok esetleges eredményéről, kollégái számítógépén jogosulatlanul tekintett meg információkat, távozásakor pedig hatvanezer oldalnyi, adótitkot tartalmazó iratot vitt magával stb.), a vizsgálati dokumentációt nem hozták nyilvánosságra.

Az ellenzék szerint azért, mert nem is volt érdemi vizsgálat. Erre tegnap alaposan rácáfolt a NAV, amikor közzétette az ]]>1200 (azaz ezerkétszáz) oldalas paksamétát]]>. Így világossá vált: komolyan foglalkoztak az üggyel. A Horváth részvételével zajlott ellenőrzéseket, a látókörébe került ügyeket, lekérdezéseit elemezve arra jutottak: az adatokból emberünk téves következtetéseket vont le. Tehát tényleg nem állt össze a fejében a történet. S közben olyan ellenőrzéseket hiányolt, amelyek már folyamatban voltak, vannak. Talán a kollégák arról nem pletykáltak neki…

Mindeközben az adóhatóság évről évre ]]>egyre több áfát szed be]]>, s szinte nincs olyan hét, hogy ne leplezne le egy nagyobb adócsaló hálózatot. A napokban derült ki, hogy a kitiltási üggyel összefüggésbe hozott, amerikai hátterű Bunge feljelentése alapján is felgöngyölítettek egy áfacsaló társulatot. (Pedig a Bunge a saját háza táján is sepregethetne: Argentínában épp félmilliárd dollárnyi adót nem fizetett be.)

Hát nem furcsa, hogy ez az elsőre szürke hivatalnoknak tűnő Horváth András a választási kampány közeledtével fogja magát, és spontán beáll médiasztárnak? Majd André Goodfriend amerikai ügyvivő immár rá hivatkozva emleget magyarországi korrupciót? A véletlenekkel az a baj, hogy túl sok van belőlük.

Pilhál Tamás - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu