Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
cad0f5d717de6c40ccc2f3c4bb31450d.jpg

Foci VB - Topsztori

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kassaiék vezetik a Német - Spanyol elődöntőt! - Maradona távozik az argentin válogatott éléről - Philipp Lahm megtartaná a kapitányi karszalagot

Philipp Lahm, a német válogatott védője a világbajnokság után is megtartaná a válogatott csapatkapitányi karszalagját. Hogy mit szól ehhez a tornáról sérülés miatt lemaradó Michael Ballack, nem tudni, de egyes szakértők szerint ez a kijelentés nem a legjobbkor hangzott el. A karszalag azután került a Bayern München védőjéhez, hogy az akkor még a Chelsea-ben futballozó Michael Ballack súlyos sérülést szenvedett az FA-kupa döntőjében, így ki kellett hagynia a világbajnokságot.

Philipp Lahm a következőképpen beszélt terveiről a Bildnek: „Nagyon élvezem a csapatkapitányi szerepet, sok örömöm van benne. Ezek után csak úgy szabaduljak meg tőle?! Dehogy! Nagyon szívesen megtartanám a karszalagot.” Arról egyelőre nincs információ, hogy a német válogatottat meglátogató, majd onnan hazautazó, és nemzeti csapatba visszatérni szándékozó Michael Ballack mit szól ehhez, de a német lapok nem zárják ki, hogy akár hatalmi harc is kibontakozhat majd a csapaton belül.

Az ügyben megszólalt többek között Stefan Effenberg és Andreas Herzog is, akik egybehangzóan állítják, hogy ezt a kijelentést a torna után kellett volna tenni, és nem két nappal a Spanyolország elleni elődöntő előtt. A szurkolók viszont (úgy látszik) már döntöttek: a Sportbild internetes honlapján meghirdetett szavazás szerint ma délelőtt tíz óráig 63% mondta azt, hogy a Nationalelf jobbhátvédje maradjon továbbra is a csapatkapitány. A német válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff a következőket mondta a nemrég véget ért sajtótájékoztatón a kapitánykérdésről: „Még mindig Michael Ballack a csapatkapitány, míg Philipp Lahm a világbajnokságon viseli a karszalagot.”

Forrás: sportbild.bild.de
Fordította: Lendvay Lajos

* * *

Eddigi remek teljesítményének köszönhetően újabb feladatot kapott a Kassai Viktor vezette bírói hármas a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon.

A magyar trió vezeti ugyanis az egyik elődöntőt! A FIFA Játékvezető Bizottsága elkészítette a világbajnokság elődöntőinek bíróküldését. Óriási siker, hogy a Németország – Spanyolország elődöntőt a Kassai Viktor vezette magyar játékvezetői hármas dirigálja majd. Kassai segítői Erős Gábor, és Vámos Tibor, míg a negyedik játékvezető a belga Frank de Bleeckere lesz.

 (mlsz.hu)

* * *

Nemsokkal a Németország elleni 4–0-ra elveszített negyeddöntő után Diego Maradona bejelentette, hogy mégis távozik az argentin válogatott éléről.

 

„Ennyi volt, lejárt az időm. Mindent megtettem, amit tudtam” – mondta az egykori kiváló labdarúgó egy tévéinterjúban. A Németország elleni vereséget követően még úgy nyilatkozott, hogy nem áll szándékában távozni, de előtte még beszélnie kell néhány emberrel, köztük a családtagjaival és játékosaival is a folytatást illetően.

Úgy látszik, hogy a szívélyes hazai fogadtatás sem változtatta meg az elhatározását.


Forrás: spox.com/de
Fordította: Lendvay Lajos

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Belföld (10) Jobbegyenes (2786) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7536) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Autómánia (61) Életmód (1) Politika (1582) Kultúra (7) Gazdaság (704) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Történelem (18) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>