Ma 2020 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
d16b1713bf08acf87c462a11db765321.jpg

Amerikából jelentem XXXI. - Twilight Saga meglepetés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Twilight rajongók lehet készíteni a naptárakat! Az Eclipse (Napfogyatkozás) június 30-i filmbemutatója előtt három héttel megjelenik az első, úgynevezett spin off novella, The Short Second Life of Bree Tanner (Bree Tanner rövid, második élete) címmel.

Stephanie Meyer március 30-án bejelentette, hogy június 5-én a könyvesboltok polcaira kerül a Napfogyatkozásból megismert Bree Tanner története.
 

 
A Twilight rajongók egy része csalódottan vette tudomásul, hogy ismételten nem a Midnight Sun-ra esett a választás. A Midnight Sun (Éjféli Nap) az a regénykezdemény, mely furcsa körülmények között szivárgott ki az Internetre még 2008-ban. Ez a könyv volt hivatott a Twilight történetét Edward szemszögéből elmesélni. Az írónő elkeseredésében meghatározatlan időre abbahagyta a novella írását. A rajongók temészetesen újabb és újabb befejezéseket töltenek fel a netre és alig várják, hogy a hivatalos verzió is megjelelenjen.

 
Úgy tűnik, erre még mindig várni kell, hiszen most jön Bree története, aki egy tinédzseréveiben járó "újszülött" vámpírlány. A Napfogyatkozásban mindössze 10 oldalon szerepel, most 192 oldalon át követhetjük a történetét, mely új megvilágításba helyez eseményeket, szereplőket, érzelmi motivációkat. A novella eredendően az Eclipse segédkönyveként indult, s így is használták a film forgatásakor, ám hamarosan kinőtte magát.

 
A könyv júnuis 5-től kapható és minden egyes eladott példányból 1 dollárt a Vöröskeresztnek ajánlanak fel.

 
Stephanie Meyer levele a rajongókhoz *
 
2010. március 10.
Meglepetés!
 
Új könyvet jelentetek meg, melynek címe The Short Second Life of Bree Tanner (Bree Tanner rövid, második élete). Tulajdonképpen nem regény, inkább novella, vagyis amit én rövid történetnek hívok.
A könyv megjelenése számomra is meglepetés, mert nem terveztem, hogy ez a történet önállóan is életre keljen. A sztorit nagyon régen írtam, jóval a Twilight megjelenése előtt, amikor az Eclipse-t szerkesztgettem. Tele volt a fejem ötletekkel, újszülött vámpírokkal, az ő szemükkel láttam az eseményeket és persze egyik dolog vezetett a másikhoz. Bree szemszögéből kezdtem leírni a történéseket, az utolsó napokat, a vámpírrá születést.

 
A novellát megszakításokkal, saját örömömre írogattam, miközben a Twilight regényeket pofozgattam, szerkesztgettem. Később, amikor a The Twilight Saga: The Official Guide (A Twilight Saga hivatalos kézikönyve) ötlete felvetődött, azt gondoltam, ez tökéletes hely lenne Bree történetének. Bree meséje szépen kiegészíti az Eclipse-t és megmagyaráz olyan eseményeket is, melyeket Bella sosem értett meg. Ígyhát szépen leporoltam a kéziratot és előkészítettem a Kézikönyv számára.
 

 
Ugyanekkor az Eclipse film forgatásához is jól jött. Melissa (Rosenberg, forgatókönyvíró) rengeteg kérdéssel bombázott: mi történt Seattle-ben, hogyan boldogult Victoria, milyen Riley. Odaadtam neki Bree történetét az akkori állapotában, később a befejezett verziót pedig átadtam David Slade rendezőnek. David megkérdezte, hogy Xavier, Bryce, és Jodelle (Riley-t, Victoria-t, és Bree-t alakító színészek) is elolvashatják-e, így fejlesztve a karaktereiket még azelőtt, hogy a kamerák forogni kezdenének. Boldog voltam, hogy a történetnek ez a szála belekerül a filmbe és továbbra is lelkesen dolgoztam a Kézikönyvön.

 
Majd jött a hír, a "rövid" történetem majdnem 200 oldalas, így nem fér bele a Kézikönyvbe, melyet egyikünk se tervezett Oxford Angol Szótár vastagságúra. Ekkor a kiadóm azzal a javaslattal állt elő, jelentessük meg Bree történetét önálló műként. Még az Eclipse film előtt a könyvesboltokban lehet és a rajongók így még a moziélmény előtt jobba megismerik Bree-t. Volt benne ráció, tetszett az ötlet, belementem.

 
Egyetlen kérésem volt csupán. Mivel ez a történet számomra egy extra szál volt, eredendően a Kézikönyvhöz írtam, a rajongóknak ingyen szántam. Rengeteg könyvemet vásárolták meg az évek folyamán, szerettem volna adni valamit hálám jeléül. A kiadóm fantasztikus volt, egyetértett velem. A könyv június 7. és július 5. között online a ]]>Bree Tanner]]> oldalon lesz megtalálható. Ettől független "valódi" könyvalakban is meg akartuk jelentetni, főleg azoknak, akik azért az igazi könyveket kedvelik jobban és ezt is a gyűjteményükhöz szeretnék tenni.
 

 
De nemcsak nekik kedvezünk ezzel, hanem azoknak is, akik igazán rászorulnak a segítségre. Minden egyes Amerikában eladott példányból 1 dollárt felajánlunk a Vöröskeresztnek, ezáltal segítve a Haitin, Chilében és a világ más tájain segítségre szoruló embertársainkat. A felajánlás lehetősége természetesen az online olvasóknak is adott lesz. Remélem, lesznek adományok innen is. Én hiszem, hogy sokaknak tudunk segíteni.

 
Remélem, élvezni fogjátok a történetet. Én roppant élveztem az írását. Örülök, hogy dédelgettem a dokumentumok között. Bree végre ragyoghat.

 
Köszönöm a támogatást.
Steph
____________
Forrás: ]]>People magazin]]>, ]]>Twilight Lexicon]]>, ]]>Official Stephanie Meyer Site]]>
* Fordította Katalin Garbutt

Garbutt Katalin
]]>http://tinkmara.freeblog.hu/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (1872) Életmód (1) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mondom a magamét (4868) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (491) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Politika (1571) Gazdaság (652) Nagyvilág (1452) Mozaik (83) Egészség (50) Belföld (5) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Heti lámpás (244) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>