Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
bd22b4b422e0fccbb4250bb835fef968.jpg

Amerikából jelentem VIII./1. - Amityville-i horror-valóság vagy fikció?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Amityville csendes kisváros Long Island déli partján. A lakosok többsége a City-ben dolgozik, a szabadidőt hajókázással, horgászattal, esetleg a tengerparton töltik. Az idilli kisváros háborítatlan nyugalma egyetlen este alatt szertefoszlott, és soha többé nem térhetett vissza a rendes kerékvágásba, bár én úgy tapasztaltam... De ne vágjunk a közepébe. Mi is történt 1974. november 13-án?

Ez a bizonyos nap sem különbözött a többitől. Legalábbis pontosan éjjel 3.15 percig, amikor is az Ocean Avenue 112-es számú ház lakosa a 23 éves Ronald De Feo Jr. egy kocsmában átmulatott éjszaka után hazatérve agyonlőtte családja összes tagját. Habár a De Feo család az utca legjómódúbb családjának számított, a legidősebb fiú állandóan összeütközésbe keveredett a törvénnyel. Mindenki tudta róla, hogy alkoholista és erősen drogozik. A gyilkosság éjszakáján is a közeli bárban ivott a barátaival, majd hazatérve 8 golyóval pillanatok alatt végzett az alvó családdal. Lelőtte édesapját, édesanyját és négy testvérét. 

 
 
Innentől kezdve a kisváros élete gyökeresen megváltozott, nemcsak amiatt, mert az emberi gonoszság ilyen döbbenetes formában nyilvánult meg, hanem amiatt a tény miatt is, hogy a történtek bizonyos részleteire azóta sem derült fény. Illetve ez még csak a kezdet volt. Amityville életébe beléptek a paranormális, gonosz erők.
 
 
Ron De Feo volt az első, aki azzal védekezett, hogy borzalmas tettét hangok utasításának engedelmeskedve hajtotta végre. A fiú köztudottan drogok hatása alatt állt, ez azonban nem adott magyarázatot jónéhány részletre a gyilkossággal kapcsolatban. A családtagok három különálló szobában aludtak és annak ellenére, hogy a gyilkos olyan fegyvert használt, melynek hangjára még a szomszédok is felriadtak, a családból senki sem ébredt fel, még az egymás mellett alvók sem. Arra sincs magyarázat, hogy a testek miért tökéletesen ugyanabban a pozitúrában feküdtek. 
 
 
Természetesen a földöntúli erőkben hívők azonnal magyarázatot találtak a különös eseményekre. A ház többszörösen indián temetőre épült, így azonnal meg volt a válasz. A megbolygatott indiánok szellemei kísértenek és gonosz tettre csábították az amúgy is labilis lelkületű fiút. 
A bíróság nem sokat adott ezekre a feltételezésekre és Ronald De Feo-t életfogytiglani börtönbűntetésre ítélte.
 
 
Szinte alig telt el egy év a szörnyű családirtás után, amikor a Lutz család, George and Catherine Lutz három kisgyermekükkel és Henry nevű kutyájukkal beköltözött a meghírdetett gyönyörű holland kolóniál stílusú, háromemeletes, szinte újonan épített csónakházzal, úszómedencével ellátott amityville-i házba. Ekkor még boldogsággal töltötte el őket a tény, hogy a majd 400m2-es házat potom 80 000 dollárért vásárolták. 
 
 
Még mielőtt teljesen kipakoltak volna egy barát azt javasolta Lutz-éknak, hogy a sajnálatos eseményekre, illetve az indián temetőre tekintettel, a biztonság kedvéért hívjanak papot és szenteltessék meg az új családi fészket. George metodista lévén nem igazán tartotta ezt fontosnak, de Catherine katolikusként elmagyarázta a rituálé fontosságát. Ralph J. Pecoraro atya végezte a szertartást és azonnal jelezte, hogy az egyik szobát kifejezetten "nyugtalanítónak" érzékeli. Azt ajánlotta a családnak, ezt a helyiséget semmi esetre se használják hálószoba gyanánt. Ez lett a varrószoba. Az atya nem említette a családnak, hogy a beszentelés szertartása alatt hangokat hallott, melyek dühödten azonnali távozásra szólították fel.
 
A Lutz család hamarosan teljesen birtokába vette a házat, de már az első napokban furcsa dolgokat tapasztaltak. Pontosan 28 napot töltöttek az Ocean Avenue 112-es számú házban. Ennek a rövidke időszaknak a története hamarosan folytatódik. Igaz történet, vagy mese?
 
Folyt. köv.
____________
A képek a Google keresőjéből.
 
 
Garbutt Katalin
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Tereb (142) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Tv fotel (65) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Politika (1581) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Jobbegyenes (2432) Történelem (15) Autómánia (61) Mondom a magamét (6349) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Sport (729) Vetítő (30) Életmód (1) Irodalmi kávéház (514) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>