Ma 2021 január 20. Fábián, Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
7ecd50cf2f1b027837b8783303f3a0ba.jpg

Amerikából jelentem LXXXXIII. - Scan It

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Praktikusabb, gyorsabb, önállóbb már nem is lehetne, s ha ez így megy, lassan nem lesz szükség a bolti pénztárosokra. Az idősek nagy többsége nem szereti az újdonságokat, nehezen használják őket, - emlékszem, idős szüleim mit szenvedtek a bankkártyával -  miattuk még lesz majd néhány kassza.

Majd eltelik néhány évtized és azok a középkorúak lesznek az idősebb korosztály, akik számára ezen kütyük használata már a legtermészetesebb.

Persze azért annyira nem kell izgulni, ez még a jövő, az elképzelt pénztáros kisasszonyok nélküli világ még odébb van. Egy éve kezdték csak bevezetni ezt a legújabb szerkentyűt a Stop&Shop ABC-kben, melynek neve, Scan It.

A Scan It egy roppant értelmes jószág. Ha úgy döntesz, belevágsz a nagy kalandba, a  bolt bejáratánál található Scan It parkolókból kiveszel egy ilyen kütyüt és a Stop&Shop kártyádat lehúzva aktiválod. Ekkor valamennyi eddigi vásárlásod megjelenik a rendszerben és a készülék képes arra, hogy ezáltal a neked járó árengedményeket,  összegyűlt bónuszpontokat, kuponokat azonnal jelezze, sőt még többre is képes. A vásárlási listáid alapján, megismer annyira, hogy ajánlatokat is tesz neked az akciós termékek közül, ízlésednek megfelellően. Hát nem félelmetes? ;) Természetesen az aheti, ahónapi engedményes áruk, akciók listája is állandóan frissül a Scan It rendszerben, így nem kell félni, hogy lemaradsz valamiről. Sőt, ha az akciós áruk teljes listájára vagy kíváncsi, azt is lekérheted külön.

Megkezdheted a vásárlást. És itt jön a móka. Nincs ki-be pakolás a kocsiból, az áruk   azonnal mehetnek a szatyrodba, füles kosaradba, tejtermékek, zöldségek, húsáru külön, vagy ahogy Te szereted. Nincs kapkodás a szalag mellett, mert jön már a következő vásárló, s nincs szakadó esőben pakolászás a parkolóban sem.

Az árucikkek vonalkódját magad húzod le. Előszor megjelenik az áru neve, ára, az esetleges akció, ha van rajta. Ha úgy döntesz, haza vele, megnyomod a listához adás gombot. Ha menet közben meggondolod magad, az se gond, mert csak kiveszed a cuccot, és megnyomod a mínusz gombot, vagyis leemeled a lsitádról.

Gyümölcsöt, pékárut vásárolni sem nehéz ezzel a megoldással. A gyümölcsökön Amerilában általában minden darabon van kicsi vonalkód. Ha nagy ritkán leesik, a szokott módon le lehet olvasni a mérleg érintőgombos kijelzőjén. Ugyanígy a pékáruk mellett is található lista a vonalkódokról. Hamar bele lehet szokni.

A felvágottak vásárlása külön buli. Ha abszolút nincs ingerenciánk a sorbanálláshoz, a szóbeli rendeléshez, a felvágottas pult előtt álló érintőtáblás rendszeren keresztül leadhatjuk a rendelésünket, 20 dkg párizsi, 30 dkg Trappista, kapunk egy rendelés számot, mely sorszámmal ellátott  zacskót kicsit később egyszerűen csak felkapjuk a felvágott részleg erre kijelölt helyén. Ó, a Scan It természetesen ránkpittyeg, ha készen áll a rendelésünk. Ugyanez érvényes a friss hús vásárlására is.

Amint a sorok között andalgunk, a kütyü néha csipogni kezd, ilyenkor lessünk rá. Az épp abban a sorban akciós árukra hívja fel a figyelmet.

Amennyiben úgy gondoljuk, mindent megvettünk, nyomjuk meg a vásárlás vége gombot és induljunk a pénztárgépek felé. Itt lehúzzuk a Scan It-ünket, meg a Stop&Shop kártyánkat és a szokott módokon fizethetünk. Ennyi az egész.

A rendszer kiutalja számunkra a kuponokat, megtakarításokat, melyek a következő alkalommal már megjelennek az adataink között. A Stop&Shop esküszik, személyes adatokat, bankkártyaszámot a rendszer nem őriz meg.

Kényelmes? Igen. Gyors? Igen, főleg ha már van gyakorlatunk a vonalkódok megtalálásában. Van vele gond? Nem túl sok, esetleg csak hiányzó vonalkódok esetén.

És az áruház részéről? Teljes bizalom. A fizetés előtt egy-egy alkalommal a rendszer véletlenszerűen kiválaszt egy-egy vevőt, akit megkér, hogy húzza le újra az árucikkeket. Hogy Te leszel ez? Előfordulhat, de nagyon ritkán, főleg akkor, ha kártyás, törzsvásárlónak számítasz.

Ez a jövő? Majd meglátjuk. Addig még sokan csak kíváncsian lesik a Scan It-tel állig felfegyverzett vásárlótársakat és gyűjtik a bátorságot a használatához.

Garbutt Katalin
]]>http://tinkmara.freeblog.hu/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Életmód (1) Tereb (140) Tv fotel (65) Nagyvilág (1453) Egészség (50) Mondom a magamét (5048) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Politika (1571) Sport (729) Heti lámpás (249) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (502) Jobbegyenes (1948) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Gazdaság (656)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>