Ma 2021 február 28. Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.
fde2bd75ecd651c8533ef743439f4f8a.jpg

Amerikából jelentem LXXI. - Karácsony a Hicks Kertészetben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Hicks Nursery Long Island legnagyobb és legidősebb kertészete. A Hicks család az 1600-as években kezdte a kertészkedést, de az üzlet csak 1853-ban indult be, amikor Isaac Hicks a környékbelieknek kezdett fákat árulni.

Az 1900-as évek elején, Isaac fia Edward, új módszert dolgozott ki és szabadalmaztatott kifejlett és teljes lombkoronával rendelkező fák szállítására, átültetésére. Nevéhez fűződik Long Island Golden Coast/Aranypartnak nevezett területének fásítása, a betelepülő gazdag családok kertálmainak megvalósítása. Az általa ültetett fák a mai napig élnek és virágoznak.

Edward fia, Henry európai és ázsiai növények Long island-re való betelepítéséről volt nevezetes. A Hicks Kertészet a Nagy Világválságot is átvészelte. 1930 táján, Edwin, Henry fia kezdte el az akkoriban újdonságnak számító előre ültetett fapalánták árusítását. Ezzel kezdődött a kertészetek mai arculatának kialakulása. Napjainkban a hatodik és hetedik generáció gondozza az üzletet. A fákon, palántákon, virágokon kívül magvakat, kerti szerszámokat, termőföldet, kerti bútorokat, ajándéktárgyakat, kertészettel, növénytermesztéssel kapcsolatos könyveket is árulnak. A Hicks Kertészet szíve ügye Long Island kulturális szórakoztatása is. Évente hagyományos programokkal várják a látogatókat. Tavasszal a Virágkiállítás, Halloween környékén műsor, a karácsonyi időszakban Santa Claus várja a családokat.

Ebben az évben mi is ellátogattunk a kertészetbe és két óra is kevésnek bizonyult, annyi volt a látnivaló. A Kertészet ad otthont a Long Island Karácsony Kiállításnak, melynek keretén belül ötleteket lehet gyűjteni a karácsonyfa, illetve az ünnepi lakásdíszítéssel kapcsolatban. Rengeteg különböző stílusban feldíszített fa látható. Lehet vásárolni díszeket, a barokk stílustól egészen a modern díszekig.

]]>]]>

]]>]]>

Hatalmas Betlehem választék is várja a látogatókat.

]]>]]>

Amerikában roppant divatosak a karácsonyi figurák. Mikulás, manói, karácsonyi énekesek.

Természetesen Santa is jelen van az eseményen, mindenféle megjelenési formában. Láthatjuk munka közben, a manói társaságában, valamint feleségével, Tanta Kringle asszonysággal és levelet is küldhetünk neki.

]]>]]>

]]>]]>

Természetesen a kertészetben rengeteg Mikulás virágot is lehet vásárolni, az egyszerű cserepestől egészen a különleges színű, mintázatúig. Hatalmas a választék a karácsonyi ajándék kaspók és virágok között is.


 

Garbutt Katalin
]]>http://tinkmara.freeblog.hu/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Sport (729) Politika (1574) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5133) Tv fotel (65) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Egészség (50) Tereb (140) Jobbegyenes (1969) Belföld (6) Történelem (14) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (252) Vetítő (37) Életmód (1) Irodalmi kávéház (505)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>