Ma 2020 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
0772342babcea883cc8f7ea767f67bdb.jpg

Amerikából jelentem CXXVIII. - Ben Breedlove

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A texasi Ben Breedlove nevű fiatalember létezéséről december 25-ig csupán a You Tube körökben mozgó tinédzserek tudtak. Ben You Tube csatornáját 2010 novemberében indította, melyen tinédzsereknek adott randi, viselkedési, ismerkedési tanácsokat, ötleteket.

Interjúkat készített családja tagjaival, megosztotta saját tapasztalatait is.

December 18-án a 18 éves Ben új You Tube csatornát indított, melyre csupán két videót töltött fel, ]]>This is my Story]]> (Ez az én történetem) címmel. A fiú a videókon nem beszél, kártyákra írt gondolatait mutatja fel és csak mosolyog. A nyugodt, békés mosoly egy pillanatra sem hagyja el az arcát.

Mit mondanak a kártyák? Ben rövid életének történetét mesélik el és még jóval többet.

"Hello. Ben Breedlove vagyok. Egész életember HCM-ben (Hypertrophic cardio-myopathy) szenvedtem. Ez egy veszélyes és súlyos szívbetegség. Ahogy idősebb lettem, egyre többet tudtam meg erről az életveszélyes állapotról és ez megrémisztett. Nem szerettem ezt az érzést. Soha nem sportolhattam a többiekkel és ez ciki, mert rengeteg dologból kimaradtam. Csak reménykedni mertem abban, hogy egyszer olyan lehetek, mint a többiek. Ez egy olyan állapot, amit megtanultam elfogadni és együtt élni vele.

Először 4 évesen csaptam be a halált. Életveszélyes rohamom volt. A vércukrom leesett, így nem sokra emlékszem, csak arra, hogy tolnak a hordágyon, két nővér és az anyukám. Aztán már csak a hatalmas fényre emlékszem. Kérdeztem az anyukámat, hogy mi ez a nagy fény, de ő azt mondta, nem lát semmilyen fényt, a folyosón félhomály volt. Én azonban nem tudtam levenni a szemem róla és egyfolytában mosolyognom kellett. Képtelen vagyok leírni, milyen nyugalommal, békességgel töltött el. Semmin nem aggódtam, semmitől nem féltem. Semmi nem számított a világon. Soha nem felejtem el ezt az érzést.

Ez után az eset után viszonylag könnyebb évek következtek, egészen 2007-ig, amikor a szívem újra rakoncátlankodni kezdett. 2009-ben az orvosok úgy döntöttek, nincs más megoldás, pacemakert ültettek be. Ez nagyon rosszul érintett, de nem volt más választásom.

2011 nyarán aztán újra becsaptam a halált. Egy viszonylag egyszerű mandulaműtéten kellett átesnem. Az édesanyám és a húgom a váróteremben ültek, amikor jött a kórházi lelkész és azt mondta nekik, imádkozni kell. 'A fiúknak megállt a szíve a műtőasztalon, most próbálják újraéleszteni.' Csodával volt határos, hogy sikerült és én nagyon boldog vagyok, hogy akkor nem haltam meg a műtóasztalon.

Próbáltam nem gondolni semmire, nem aggódni, azonban két héttel ezelőtt, december 6-án újra szembenéztem a halállal és ismét én jöttem ki győztesen. Éppen az iskolában voltam. Éreztem, hogy el fogok ájulni, ezért leültem. Aztán elájultam. Amikor magamhoz tértem, a mentősök álltak felettem a defibrillátorral. Nem tudtam mozdulni vagy beszélni, de hallottam, ahogy beszélnek. Aztán megállt a szívem. 3 percig voltam a klinikai halál állapotban, nem lélegeztem. De az agyam dolgozott. Hallottam, amint azt mondják, 'nem lélegzik, nincs pulzusa'. Arra gondoltam, ennyi, most tényleg meghalok.

Ami ez után következett, a mai napig nem tudom, hogy álom volt-e, vízió vagy a valóság. Egy szobában voltam. Minden fehér volt, nem láttam falakat. Semmilyen hangot nem hallottam, de hamarosan elfogott ugyanaz az érzés, ami 4 évesen. Végtelen nyugalom és boldogság. Aztán realizáltam, hogy nagyon szép öltöny viselek és a legnagyobb meglepetésemre a kedvenc rapper-em, Kid Cudi is ott volt mellettem.

Aztán láttam magunkat egy tükörben és csak arra tudtam gondolni, milyen jól nézünk ki. És állandóan mosolyognom kellett. Ahogy néztem a tükörbéli magamat, hirtelen büszkeség töltött el. Büszke voltam az egész életemre, mindenre, amit tettem és ez fantasztikus érzés volt. Aztán eszembe jutott az egyik kedvenc dalom szövege: 'Mikor ér véget a fantázia? És hol kezdődik a Mennyország?' És akkor Kid azt mondta, 'Indulj most!' és ekkor felébredtem. A mentősöket láttam, akik továbbra is az újraélesztésemmel foglalatoskodtak. Nem akartam egyáltalán felébredni, visszajönni. Ti hisztek az angyalokban és Istenben? Én igen."

A videó ezekkel a sorokkal ér véget, Ben Breedlove pedig egy héttel később, karácsony napján infarktusban elhunyt.

A család és a barátok épp a karácsonyi vacsorához készültek, amikor a fiatalember összeesett. A mentők kórházba szállították, de már nem tudták visszahozni. Temetését a texasi Austin-ban tartották, december 27-én. Ekkorra már szinte az egész ország megismerte a bátor Ben történetét, így a temetésén több ezres tömeg jelent meg, főleg fiatalok. A család számára ez hatalmas vigasztaló volt a veszteségben. Édesanyja így nyilatkozott: "Ben rengeteg fiatal szívébe ültette el a remény magvait. Sok-sok fiatallal értette meg, mi az igazán fontos az életben. Tudjátok, mind reménykedünk, de ő látta. Ő megismerte a választ. Neki része volt Isten nyugalmában, ő bepillanthatott a Mennyországba, a mennyei nyugalom számára ismert volt. Rettenetesen szomorúak vagyunk, de tudjuk, hogy Ben egy sokkal jobb helyen van.

Ben üzenetet hozott és ezt sikeresen át is adta. Életének ez volt az értelme és bízunk benne, hogy rengeteg embert, fiatalt és idősebbet egyaránt megérint ez az üzenet."

Ally Breedlove, Ben húga ezt meséli: December 6-án, miután jobban lett, azt mondta nekem: 'Isten megmutatta nekem a nyugalmat, hogy mielőtt visszatérek, tudjam, a Mennyország megéri.'

"Életének 18 éve alatt Ben többet ért meg, többet tapasztalt, mint mások 80 év alatt. Üzenete biztos vagyok benne, hogy sok-sok ember életét megváltoztatja." - mondja a család egyik barátja.

Ben története azóta bejárta a legnagyobb amerikai TV társaságok híreit, én pedig remélem, hogy olvasva ezeket a sorokat, Ti is elgondolkodtok. Víziók? Csupán a haldokló agy szüleményei, az agyban zajló kémiai folyamatok okozta érzékcsalódások ezek a látomások vagy ez az igazi valóság? Az egyetlen Valóság?

Garbutt Katalin
]]>http://tinkmara.freeblog.hu/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Vetítő (37) Egészség (50) Történelem (14) Politika (1571) Irodalmi kávéház (491) Kultúra (6) Belföld (5) Mozaik (83) Heti lámpás (244) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1452) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (1872) Mondom a magamét (4868) Életmód (1) Mozi világ (440) Tereb (140) Autómánia (61) Gazdaság (652)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>