Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
Könyvheti újdonságok a Partvonal Kiadónál

Könyvheti újdonságok a Partvonal Kiadónál

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az Ünnepi Könyvhét több mint nyolc évtizedes múlttal rendelkezik, évről évre töretlen siker és népszerűség övezi.

Az első Ünnepi Könyvhetet Supka Géza kezdeményezésére tartották meg 1929-ben. A szervezők kezdettől arra törekedtek, hogy a könyvírás és a könyvkiadás ünnepét a társművészetek szépségével színesítsék.

„…mintha a fűrészpor bűzös, vörhenyes szutyka fröccsent volna reá, úgy állott Pálinkás, tetőtől talpig beborítva fénybe és nyomorúságba.”

Székely János: A nyugati hadtest

"Vékony, de annál súlyosabb kötet, hét összefüggő történet a második világháborúról egy fiatal lovas kadét nézőpontjából, számomra talán a legfontosabb könyv, amit magyarul valaha is a háborúról írtak. Székely János kíméletlen pontossággal mutatja be, hogy mit és hogyan tesz az egyénnel a hadigépezet. Mindegyik történet sokáig velünk marad: egy kadétot az egész század kínoz és megaláz; egy tanárból lett tiszt arra kényszerül, hogy kivégezze dezertáló diákját; a visszavonuló sereg lemaradóit módszeresen likvidálja egy motorbiciklin le-fel száguldozó, farkaskutyás, angyali tekintetű német – a kötet fejezetei hideg szenvtelenséggel elemzik a vereség etikáját, élesen intenzív képekben mutatják meg, hogyan formál mindent és mindenkit a saját képére a háború, miként születik a becsület, a rettegés és a kegyetlenség szövedékéből valami feltartóztathatatlan borzalom."

Dragomán György

ISBN 978-615-5283-83-3

Kemény fedél

246 oldal, 2890 Ft

Június 12-én, vasárnap 16 órától a kötetről Dragomán György íróval Oláh Andrea rádiós újságíró beszélget a Vörösmarty téri színpadon.

]]>]]>

Az Ízek, imák, szerelmek szerzőjétől

Elizabeth Gilbert: BIG MAGIC

Kreatív élet, félelem nélkül!

Fordító: Balázs Laura

ISBN: 9786155283802
Kemény fedél, védőborítóval

255 oldal, 3490 Ft

]]>]]>

Arról álmodozol, hogy megírj egy könyvet? Szeretnél megbirkózni a munkahelyi kihívásokkal? Belevágnál egy régóta dédelgetett álmod megvalósításába? Csupán szeretnéd színesebbé és eredményesebbé varázsolni a hétköznapokat?

Elizabeth Gilbert legújabb könyvében megkapó őszinteséggel, elragadó közvetlenséggel és a tőle megszokott öniróniával fűszerezve mesél a kreatív élet megteremtésének lehetőségeiről. A Big Magic azonban nemcsak a varázslatos oldalát mutatja be a kreatív önmegvalósításnak, hanem a bennünk lakozó félelmekről is szól, amelyek megakadályoznak minket vágyaink és tehetségünk kiaknázásában.

Az Ízek, imák, szerelmek írónőjének lelkesedése szinte tapintható és ragályos – történetei és saját tapasztalatain alapuló tanácsai olyanok, mintha a legjobb barátnőnk szólna hozzánk játékos, beszélgető stílusban. A New York Times sikerkönyveinek írónője izgalmas kulisszatitkokat árul el a regényírás folyamatáról, saját félelmeiről és kudarcairól. Legújabb írása nemcsak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát, és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott.

Steve Biddulph: FÉRFIlét – A modern kor csapdái

A könyv az emberi kapcsolatokról ad útmutatót férfiaknak, az őket szerető nőknek, és mindenkinek, aki fiúgyermeket nevel.

A férfiak évszázadokon keresztül álarc mögé bújtak. Mi mást tehettek volna? Nemzedékeken keresztül senki nem beszélt nekik az erősebb nem belső világáról. A modern nők nyíltszívű, együttműködő, életvidám társra vágynak, a gyermekek is ilyen apát képzelnek maguknak, és még az is lehet, hogy maguk a férfiak is ilyenné szeretnének válni…

A világszerte ismert pszichológus, Steve Biddulph lényegre törő, humoros és kendőzetlenül őszinte könyvével segít értelmezni a férfilét korunkban aktuális szerepeit, miközben konkrét javaslatokat ad arra, miként változtathatnak életükön az időnként magányos, boldogtalan és frusztrált férfiak. Közvetlen hangvételű és gyakorlatias munkájában meglepő nyíltsággal beszél szerelemről és szexualitásról, barátságról és munkáról, spiritualitásról, apaságról és a gyermeki lélekről, miközben tanulságos történetekkel szórakoztatja az olvasót.

Steve Biddulph közel negyven éve dolgozik családokkal. Számos sikerkönyv, többek között a Hogyan neveljük a lányokat? és a Hogyan neveljük a fiúkat? szerzője. Művei harminckét nyelven jelentek meg, s több mint hárommillió példányban keltek el.

A népszerű szakember a családi élet, a párkapcsolat és a gyereknevelés dilemmáiról a világ minden táján tart előadásokat és szemináriumokat.

Fordító: Novák Petra

ISBN: 978-615-5283-87-1 

Méret: 140 x 198 mm

Kemény tábla

240 oldal, 3290 Ft

Rabszolgáktól a luxusjachtokig

John Kampfner: Gazdagok – A pénz, a siker és a hatalom 2000 éves története

Fordító: Kállai Tibor és Marton Tamás

ISBN 978-615-5283-82-6

Puha fedél

616 oldal, 4490 Ft

Ez a könyv az afrikai királyok és spanyol hódítók legendás gazdagságától a mai olajsejkek, internetcézárok és oligarchák mesés vagyonáig, kétezer év leggazdagabbjainak hiteles portréját és élettörténetét tárja elénk.

A vagyon és a hatalom kéz a kézben jár: a világ gazdasági és politikai életét szinte mindig a szupergazdagok egy maroknyi csoportja uralja. Hogy miképpen gazdagodtak meg –  rátermettségük, szerencséjük vagy kíméletlen rámenősségük révén –, teljesen érdektelenné válik, mihelyst följutottak a csúcsra.

A birtokolni kívánt javak persze változtak az idők során, a rabszolgák, ágyasok, aranykincsek és kastélyok helyére immár a magánrepülőgépek, nyaralószigetek és futballklubok léptek. A felsőbb körökbe vágyó milliárdosok ugyanakkor gyakran éltek filantróp gesztusokkal, szívesen támogatták a művészeteket és a kultúrát, hogy ezzel rangot szerezzenek és növeljék társadalmi népszerűségüket.

Gates, Buffett és a Facebook-alapító Zuckerberg 2010-ben aláírta az Adományozási Ígéretet, amely arra kötelezi őket, hogy vagyonuk felét jótékony célra fordítsák. 2014 elején a világ 122 leggazdagabb embere csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezek szerint korunk szupergazdagjai tanultak a régebbi korok híres milliomosai által elkövetett hibákból?

Ki-ki döntse el, mire a könyv végére ér.

John Kampfner az Egyesült Királyság egyik legnevesebb történész szakírója, tévés személyiség és kommentátor. Gyakran szólal meg a politikai ügyeket, a nemzetközi helyzetet, a polgári szabadságjogokat és a művészeteket érintő kérdésekben. 2005-től 2008-ig a New Statesman főszerkesztője volt, s harmincéves csúcsra futtatta föl a folyóirat példányszámát. Rendszeresen publikál egyebek közt a The Times, a Guardian, a Telegraph és a Financial Times oldalain. A BBC díjnyertes dokumentumműsor-készítője. Korábbi művei közül külön említést érdemel a Freedom for Sale és a nagy sikerű Blair’s Wars. Kampfner Londonban él.

Nagy Sándor legkegyetlenebb hadjárata a szabadságáért küzdő afgán nép ellen… hátborzongatóan aktuális.

Steven Pressfield: Az afgán hadjárat

Fordító: Nitkovszki Stanislaw

ISBN 978-615-5283-84-0

Puha fedél

296 oldal, 2990 Ft

]]>]]>

 „Pressfield lebilincselő regénye méltán kap helyet a klasszikusok között.”

THE NEW YORK TIMES

Az afgán hadjárat Nagy Sándor pályafutásának legnehezebb harca volt. A helybéli törzsek és lovas népek harcmodora merőben eltért attól, amit a makedón harcosok megszoktak, a kegyetlenkedés soha nem tapasztalt méreteket öltött. A hódító hadvezérnek csak a háború harmadik évében sikerült uralma alá vonnia a régiót, miután feleségül vette Roxanét, az afgán hercegnőt.

A hadjárat történetét Matthaiosz, egy fiatal makedón katona elbeszéléséből ismerhetjük meg, aki a marcona veteránok mellett megtapasztalja a háború, az afgánok és a bajtársak barbárságát, de közben megismeri a szerelmet is egy afgán lány oldalán.

Remek történelmi regény, amely lebilincselő drámaisággal és valósághűen ábrázolja a nyugati megszállók és a hazájukat elszántan védő keleti harcosok küzdelmeit. A múltbéli események mintha a napjainkban zajló háborús konfliktusok borzalmait és kudarcait vetítenék előre. Afganisztánban ma sincs béke, és ismét nyugati csapatok próbálják meg ellenőrzésük alá vonni a helybélieket.

Steven Pressfield népszerű történelmi témák, köztük az ókori háborúk sikeres regényírója. A tűz kapui és A háború hullámai mellett a második világháború idején játszódó modernkori regénye, a Vadászat Rommelre is nagy sikert aratott a háborús történetek kedvelői körében.

Spárta és Athén gigászi küzdelme a peloponnészoszi háborúban. Szárazföldön, tűzön-vízen, 27 éven át.

Steven Pressfield: A háború hullámai

Fordító: V. Csatáry Tünde

ISBN 978-615-5283-85-7  

Puha fedél

456 oldal, 3290 Ft

„Lebilincselő regény az ókori görög történelem legdrámaibb konfliktusáról.”

THE WASHINGTON POST

Alkibiadész és az ókori Athén sorsa elválaszthatatlanul összefonódott. A karizmatikus hadvezér akarata és nagyravágyása meghatározta a 27 évig tartó peloponnészoszi háború menetét, amely Spárta és Athén, valamint szövetségeseik között zajlott.

Ebben a lenyűgöző történelmi regényben több ember nézőpontjából ismerhetjük meg a két állam hatalomért folytatott élet-halál harcát. Az egyik főhős az athéni Polemidész, a zsoldos veterán katona és bérgyilkos, aki a börtönben ülve elmeséli élete szívszorító történetét Iászónnak. Lélegzetelállító vallomása révén hús-vér emberek szemszögéből élhetjük át a csatajeleneteket, az athéni pestisjárványt és a görög történelem drámai fordulatait.

A regény cselekményének igazi mozgatója maga Alkibiadész, a vakmerő, de mégis sebezhető athéni szónok és hadvezér, akit a szerző mai fogalmaink szerint karrierista politikusként mutat be nagy horderejű, történelmi pontossággal megírt regényében.

Steven Pressfield népszerű történelmi témák, köztük az ókori háborúk sikeres regényírója. Az afgán hadjárat és A tűz kapui mellett a második világháború idején játszódó modernkori regénye, a Vadászat Rommelre is nagy sikert aratott a háborús történetek kedvelői körében.

„Itt nyugszunk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza.”

Steven Pressfield: A tűz kapui

Fordító: V. Csatáry Tünde

ISBN 978-615-5283-86-4

Puha fedél

384 oldal, 3290 Ft

„Steven Pressfield felejthetetlen regényében szikrázó életre kelti a thermopülai csatát… úgy érezzük, mintha mi is a spártaiak oldalán harcoltunk volna...”

PAT CONROY

Az ókori Hellász legfélelmetesebb katonái, a spártaiak hitvallása szerint egy lakedaimóni harcos vagy győztesként hagyja el a csatamezőt, vagy sehogy. Leónidász király és a spártaiak maroknyi hős csapata a thermopülai csatában sem riadt vissza a hatalmas túlerő láttán, és több tízezer perzsát küldtek a másvilágra.

E hősies önfeláldozásról a csata egyetlen túlélője, a hadifogságba esett Xeónész ad naturalisztikus, szinte fényképszerű beszámolót. A fegyverhordozó lenyűgöző képet fest a spártai jellemről, a kemény harcmodorról, valamint a legendás férfiakról és nőkről, akik feledhetetlenné tették Spárta kultúráját.

A tűz kapui Homéroszt idézi, de a 21. század emberének szól. A regényben mesteri módon fonódnak egybe a történelem, az emberi hősiesség és egy szívbemarkoló szerelmi történet szálai.

Steven Pressfield népszerű történelmi témák, köztük az ókori háborúk sikeres regényírója. Az afgán hadjárat és A háború hullámai mellett a második világháború idején játszódó modernkori regénye, a Vadászat Rommelre is nagy sikert aratott a háborús történetek kedvelői körében.

]]>Hogyan rajzoljunk embereket, isteneket és állatokat az ókori egyiptomiak stílusában?]]>

]]>Claire Thorne]]>: ]]>Kalandozz Egyiptomban!]]>

Fordító: Kállai Tibor
ISBN: 9786155283819
Puha fedél
48 oldal, 1590 Ft

]]>]]>

Az óegyiptomi festmények színvilágát és jellegzetes stílusát modern eszközökkel is tökéletesen lemásolhatja, akit érdekel az egyiptomi kultúra, és szeret rajzolni. A kreatív alkotásokhoz nem kell más, mint akvarellceruza, tustoll, vízfesték, pár ecset, és máris jöhetnek az óegyiptomi világ szereplői: a fáraók, rabszolgák, vadállatok és mitológiai alakok. A foglalkoztató könyv jól áttekinthető rajzai lépésről lépésre megmutatják, hogyan érdemes elkezdeni a munkát. Segítségükkel bepillanthatunk az egyiptomi világ hétköznapjaiba, megismerhetjük a vallási hiedelmeiket, miközben magunk is igazi ókori művészekké válunk. 

]]>www.partvonal.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7479) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Életmód (1) Tereb (146) Történelem (17) Irodalmi kávéház (536) Jobbegyenes (2772) Heti lámpás (308) Gasztronómia (539) Sport (729) Egészség (50) Nézőpont (1) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (701) Vetítő (30) Mozaik (83) Belföld (10) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>