Ma 2020 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
b509f8be2d929048af1a81189136d1a6.jpg

Mészi néni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Életem első munkahelyének, első munkanapjára készültem. Ideges voltam, összeszorult a gyomrom, csillagokat láttam. Azért ez mégiscsak más. Már nem suli, hanem komoly felnőtt munkahely.

Az új kollégák szeretettel fogadtak, legalábbis a szemembe mindenki mosolygott. Irányítgattak, terelgettek, segítettek. Én próbáltam megtalálni azt a kényes egyensúlyt, hogy segítőkész is legyek, de ne túl stréber, jópofa legyek, de ne tűnjek túl komolytalannak, laza legyek, de ugyanakkor mégis precíz és pontos. Nem volt könnyű, talán néhányszor át is léptem a határokat.

Volt egy idős asszony a kollégák között, akit a többiek folyton Mészi néninek szólítottak. Mást sem hallottam csak azt, hogy Mészi néni így, Mészi néni úgy. Isten látja lelkem, nem volt szimpatikus számomra mindenki „Mészi nénije.” Sőt kimondottan ellenszenvesnek találtam. Sehogyan sem állt rá a szám, hogy én is így szólítsam, inkább kerültem a vele való kommunikációt. Nagyon csúnya volt szegény és olyan kackiás bajusz húzódott az orra alatt, hogy azt még Rózsa Sándor is megirigyelte volna. Pár foga is hiányzott innen-onnan és a hangja is fülsiketítő volt. Úgy négy óra körül, amikor már a munkaidő végéhez közeledtünk és én is kezdtem volna nyugtával dicsérni a napot, berontott az egyik csoportvezető kezében tartva az általam összeállított papírköteget, és vörös fejjel kereste a felelőst, aki összekeverte ezeket a fontos iratokat.

Majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Remegett a kezem-lábam. Már az első munkanapomon ki is rúgatom magamat gondoltam joggal. Ekkor azonban az iroda hátsó részéből egy rekedtes, fülsiketítő hang - Mészi néni hangja, törte meg a nyomasztó csendet.

-          - Én voltam, főnök úr! – szólt az idős asszony és már indult is a főnök kezében lévő, összekevert papírkötegért.

Nagy kő esett le a szívemről, hiszen nem rúgtak ki, de ugyanakkor lelkiismeret furdalás gyötörte a lelkemet. Az a Mészi néni mentett meg, állt ki mellettem, akit én ki nem állhattam, sőt magamban többször ki is gúnyoltam. Este lehajtott fejjel, bűnbánóan odasomfordáltam megmentőm eldugott asztalához és csak annyit mondtam:

-          - Mészi néni drága, iszik velem egy forró csokoládét?

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Belföld (5) Irodalmi kávéház (491) Titkok és talányok (12) Sport (729) Gazdaság (652) Nagyvilág (1452) Életmód (1) Heti lámpás (244) Kultúra (6) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1872) Történelem (14) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4868) Autómánia (61) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Vetítő (37) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>