Ma 2020 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Pesti úti idősotthon: rühes volt az egyik áldozat

Pesti úti idősotthon: rühes volt az egyik áldozat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Karácsony hazudott - Borzasztó, döbbenetes dolog derült ki...

Karácsony Gergely állítása ellenére higiénés problémák voltak a Pesti úti idősotthonban. Sajtóinformációk szerint rendőrségi eljárás indult azután, hogy április elején elesett és két nap múlva a kórházban meghalt egy 86 éves idős asszony. Az áldozatról később kiderült, hogy rühes volt. Állítólag a kórház kezdeményezett hatósági eljárást rendkívüli halál gyanúja miatt. Mióta a járvány betette a lábát Magyarországra, a fővárosi fenntartású idősotthonban 287 lakó és 22 dolgozó fertőződött meg koronavírussal és közülük 29 idős ember meghalt.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya sürgős, soron kívüli hivatalos levélben tájékoztatta is a Fővárosi Kormányhivatalt. Az idős beteget április elején vitték be mentővel a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetébe, ugyanis a beszállítását megelőzően az ápolásáért és gondozásáért felelős Pesti úti idősotthonban elesett, ami miatt a feje és a karja is súlyosan megsérült.

A vizsgálat megállapította, hogy az idős nőnek eltört az orrcsontja. Ezen felül a vizsgálat a pókhálóhártya alatti vérzést és rühességet is megállapított. Az áldozat minden erőfeszítés ellenére két nap múlva meghalt. Karácsony Gergely főpolgármester és hivatala a járvány kitörése óta tagadja, hogy az intézményben higiénés problémák lennének. Mostanra hivatalossá vált, hogy vannak, mégpedig rendkívül súlyos higiénés gondok.

A kórházi dolgozók már hónapok óta tapasztalták, hogy nagyon sok idős beteg rühesen került hozzájuk az otthonból. A fővárosi fenntartású Pesti Úti Idősek Otthona napokon át nem tájékoztatta arról a sürgősségi kórházat, hogy megjelent náluk a koronavírus, valamint hogy az egyébként is különösen veszélyeztetett idős lakók akár 80 százaléka is rühes lehet”

– írja az Origo.

Az idősotthon április 6-án még tagadta a rühesség jelenlétét az idősotthonban, egy nappal az után, hogy a Pesti úti idősotthon lakója meghalt, és akinél rühességet is megállapítottak.

A rüh ott jelentkezik, ahol az alapvető higiéniás rutin hiányzik: a rühatka terjedése viszonylag lassú, csak akkor szaporodik el egy emberen, ha nem mossák le.

Világos, hogy ezeket a lakókat gyakorlatilag nem, vagy csak igen ritkán mosdatják, különben a rühesség nem lenne ilyen hihetetlen mértékben elterjedt az intézményben”

– írták.

A kórházból közölték, hogy a sürgősségi kórházba küldött Pesti úti idősotthon-lakók esetében rendszerint nem tudják a vizsgálatokat vagy akár az életmentő műtéteket idejében elvégezni, mert előbb többször is le kell kezelni a betegeket rüh ellen.

A főpolgármester megpróbálta a kórházakra hárítani a felelősséget az idősotthonban kitört koronavírus-járvány miatt, azt mondta, hogy “a bentlakó idős emberek rendszeresen kerülnek kórházba, és nagyon sokszor úgy kerülnek vissza az otthonokba, hogy nem végezték el velük a koronavírustesztet”.

Pedig éppen, hogy a fővárosi fenntartású idősotthon késlekedése veszélyeztette a kórházat, és ezzel az ottani egészségügyi alkalmazottakat, illetve a betegeket egyaránt”

– olvasható.

Az országos tisztifőorvos az elképesztő higiéniás állapotok miatt, amelyek hozzájárultak az új típusú koronavírus elterjedéséhez és a hónapok óta tartó tömeges rühesedéshez, április 12-ére teljes fertőtlenítést rendelt el a Pesti úti idősotthonban. Ezt egyenesen a katonaság kezdte meg, akik öt nap alatt teljesítették is a feladatot.

Forrás: ]]>Origo]]>

]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1451) Jobbegyenes (1817) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Belföld (5) Gazdaság (652) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4720) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Vetítő (37) Irodalmi kávéház (489) Tv fotel (65) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (243) Tereb (140) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>