Ma 2020 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Kocsis-Cake–Jurák vita a hazaszeretetről

Kocsis-Cake–Jurák vita a hazaszeretetről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Attól mert valaki kitűzi a magyar zászlót, még nem lesz magyar.
A hatoscsatorna egyik műsorában ült le egymással beszélgetni a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Pesti Srácok újságírójával, aki szerint nehéz a Párbeszéd kapcsán beszélni a hazaszeretetről.

A műsor elején Jurák Kata kijelentette: szerinte attól mert valaki kitűzi a magyar zászlót, még nem lesz magyar. „Ha azt mondja ki, hogy magyar vagyok, de a tettei nem ezt mutatják, az nem magyar. A magyarság az összetartozás érzése, azt gondolom” – hangsúlyozta ki a Pesti Srácok munkatársa. „Nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy magyar vagyok de közben olyan dolgokat támogatok, ami a magyarság ellen szól.”

Egy műsorvezetői kérdésre, miszerint Kocsis-Cake Olivio magyar-e, a politikus úgy felelt: „Természetesen”. Majd kifejtette: szerinte aki szereti ezt a kultúrát, magyarul beszél, és akit a környezete annak tart, az magyar. A környezet alatt nem egyes jobboldali újságírókat ért – tette hozzá.

Szerinte amit Jurák Kata magyar- vagy nemzetellenesnek tart, azok szubjektív dolgok. „Ezáltal minősíteni valakit, hogy nem magyar, és hogy nemzet- és hazaáruló, szerintem egyáltalán nem szerencsés” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Jurák Kata szerint viszont a politikus párttársai azok, akik miatt nem beszélhetnek úgy a Párbeszédről mint olyan pártról, akik Magyarországért tevékenykednének. „Hány feljelentést tettek Magyarország ellen, hogyan és miként szövetkeztek egy olyan párttal, és nem határolódtak el attól, hogy a magyar jelölt ellenében szlovák vagy román jelöltet támogassanak” – olvasta párttársa fejére Jávor Benedek tevékenységét is az újságíró.

Kocsis-Cake válaszában kijelentette: elfogadhatatlan, hogy véleménykülönbség alapján valakire ráfogjuk, hogy nem magyar. Ugyanígy elfogadhatatlan szerinte az Orbán-kormány elmúlt 9 éve sok tekintetben, és ezt kritizálják, nem az országot. Elhíresült kijelentésével kapcsolatban, miszerint együtt ünnepelné Trianont a románokkal, azt mondta: ez a jobboldali sajtó „fake news”-a, ő ugyanis csak a tájékoztatásba való bevonást javasolta. Szerinte politikai szólam a kormányoldalról az, hogy hazaáruló a Párbeszéd.

 

A beszélgetésben még szó esett az ellenzéki listázásokról is: Kocsis-Cake a Pesti Srácok szerint kitérő választ adott, ugyanis megfogalmazása szerint „mindkét oldalon” „szerencsétlen minősítések” vannak, de ennek ellenére szerinte arra kell törekedni, hogy megértsék egymást. Jurák Kata szerint viszont akkora a különbség a baloldal és a nemzeti oldal között, hogy közös nevező híján nem lehet nemzeti minimumról beszélni.

(]]>Mandiner]]>)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Életmód (1) Jobbegyenes (1692) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1446) Autómánia (61) Politika (1571) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Vetítő (37) Mondom a magamét (4327) Irodalmi kávéház (479) Tereb (139) Mozi világ (440) Gazdaság (637) Heti lámpás (233) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Történelem (13) Mozaik (42) Belföld (5) Kultúra (4) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>