Ma 2020 szeptember 30. Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.
Ki is tulajdonképpen a kommunista rendszer haszonélvezője?

Ki is tulajdonképpen a kommunista rendszer haszonélvezője?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Undorító dolgokat írtak össze egészen undorító emberek.

Megint megtörtént, aminek elméletileg nem lett volna szabad: az Orbán-rezsim által megnyomorított magyar filmgyártás egy Emmy-díjat is hazahozott két Oscar után. Emiatt az Örök tél című tévéfilm sokak fantáziáját birizgálni kezdte, és a szovjet munkatáborokba hurcolt magyarokról nehéz anélkül beszélni, hogy elő nem kerülne a magyar kommunista állampárt szerepe, ami afféle munkaerő-kölcsönzőként működött.

A szovjetek papírra vetették, hány kényszermunkást akarnak jóvátételként, a magyar kommunisták pedig igyekeztek teljesíteni az orosz elvtársaik kérését. Egyúttal természetesen az az örökzöld is előkerült, hogy ki számít a kommunista múlt köztünk élő örökösének. A végén megint oda jutottunk, ahol a ‘90-es években tartottunk: minden összemosva, minden összekenve, mindenki szem volt a láncban, mindenki mindenért felelős.

Varga Judit, az Orbán-kormány igazságügyi minisztere a film sikere kapcsán megjegyezte, nem ártana a kommunisták örököseinek is megtekinteni az alkotást, hátha az kicsit máshogy meséli el ugyanazt a történetet, mint ahogy azt ők otthon, a nagypapa térdén ülve hallgatták.

A megszólított, az Apró-klán trónörököse ezt kikérte magának, és az őt imádó, támogató, védő, szerető haladó média is Dobrev mellett foglalt állást, amihez a legprimitívebb módszert vették elő, azzal vádolták Varga Juditot, ami Dobrev Klára kapcsán lényegtelennek ítéltek. Kijelentették, hogy tulajdonképpen Varga a kommunista diktatúra örököse és haszonélvezője, dehogy is az, aki a nagyszülei által lopott villából magyarázza a liberális piacgazdaság működését. Mindezt azzal magyarázták, hogy Varga Judit apukája szigorúan titkos tiszt volt két éven át a III/II-es főcsoportfőnökség állományában; szállodaigazgatóként kötelező jelleggel hárította a kémeket.

Egy pillanat alatt eljutott odáig az apák és lányok tematika, hogy egészen undorító dolgokat írtak össze egészen undorító emberek. Még a körmös Bauer fiacskája is beindult, pedig ha valakinek hallgatnia illenék, az pont ő. (Persze, ha én leírom, hogy körmös Bauer, akkor háromezer kommentben jön a felvilágosítás, hogy a gyerek nem felelős amiatt, amit az apja csinált. Varga esetében láthatóan ez pont fordítva van.)

Egyetlen kérdést felejtett el mindenki feltenni. Azt, hogy a gyerek részesült-e azokból a javakból, előnyökből, élt-e azokkal az előjogokkal, privilégiumokkal, amit az apu és anyu, vagy a nagypapi és a nagymami kukázott össze magának a kommunista diktatúra fenntartójaként? Tudtommal ez Varga esetében nem áll fenn, ő csak annyit húzott az egészből, hogy az apja nevelte fel. De ezzel mindannyian így vagyunk, kivéve, akik árvaházban nőttek fel.

Amúgy is minden össze van keverve mindennel. A III/III össze van keverve a III/II-vel. Az első a politikai rendőrség volt, a belső elhárítás, amelyik a magyar állampolgárokat zaklatta, a második meg a kémelhárítás. A leghíresebb kémelhárítóra még emlékszünk, Medgyessy Péternek hívták. Az ő esetében nemcsak a kémeket, hanem a valóságot is elkezdték elhárítani, a végén már azt olvastuk a Népszabadságban, hogy ő lőtte a Dunába a KGB-s ügynököket, akik meg akarták akadályozni, hogy hitelt vegyünk fel a Világbanktól. (Mellesleg ez semmilyen formában nem igaz. A szovjetek megbízására csatlakoztunk a Világbankhoz, a felvett hitelek pedig mentek tovább a devizahiányban szenvedő Szovjetuniónak.) 

A szálloda egy fura terep volt. A kommunista blokk az általános paranoia világában élt. Azt gondolta mindenki, hogy ott, a szállodában laknak a kémek, akiket el kell hárítani, különben fellazítják a mi szocialista erkölcseinket. Figyelni kellett, hogy a mocskos imperialista üdülés közben nem tart-e magánál véletlenül három láda kézigránátot. Az öreg Varga egy-két évet hárította a kémeket a szállodában, aztán megunta. Nem valószínű, hogy a Varga azért jutott oda, ahova, mert az örege elintézte neki. Ellenben Bauer például felvételi nélkül került az egyetemre. Dobrev meg ott lakik abban a villában, amit a nagypapi rabolt el a jogos tulajdonosától.

Akkor ki is a kommunista diktatúra haszonélvezője?

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Gasztronómia (539) Heti lámpás (243) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (4820) Nagyvilág (1452) Mozaik (83) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (490) Vetítő (37) Jobbegyenes (1857) Titkok és talányok (12) Tereb (140) Egészség (50) Gazdaság (652) Szépségápolás (15) Történelem (14) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>