Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

augusztus 2015

 • Az első Moszkva Szépe versenyzői 1988-ból

  A szépségversenyek műfaja mindig is a nyugati szokások közé tartozott, így nem meglepő, hogy a Szovjetunióban az első hivatalos szépségversenyre csupán 1988-ban került sor - köszönhetően a Gorbacsov által bevezetett újfajta, s lényegesen megengedőbb módszereknek.

 • A melegjogi izé

  Valaki évekkel ezelőtt felvetette: mi lenne, ha a többség egyszerűen hagyná vonulni a Pride szivárványos menetét? Ha senki a környékükre se menne, ha maguk között, teljes érdektelenségtől övezve kellene karneváli hangulatot hazudniuk önmaguknak?

 • Vágó István birokra kelt a valósággal

  A nemzet agya, a főszkeptikus és zenész, valamint a favágásban és a politikában is jártas Vágó István különös játékba kezdett. A Mandiner német kommentelők véleményét szemlézte a minap egy Orbán Viktor bevándorlás-politikáját firtató írással kapcsolatban, {...}

 • Bayer Zsolt: A kislány

  Egy palesztin kislány. Az a palesztin kislány, aki sírt Merkelnek. Sírt, hogy ő nem akar elmenni Németországból. Ő csak tanulni akar, mint akármelyik kislány a világon.

 • Támadások kereszttüzében Hóman Bálint alakja

  Historikusok közül talán még senkit sem értek olyan heves támadások, mint Szekfű Gyulát és Hóman Bálintot, az 1928 és 1934 között nyolc, később öt kötetben megjelent, mindmáig a legkiválóbb magyar történeti szintézis (Magyar történet) neves szerzőit.

 • A Szepesi prépostság temploma

  Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.