Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

április 2014

 • Így temettük el Kossuth apánkat

  A „Magyarok Mózesét”, Kossuth Lajost több százezer gyászoló kísérte utolsó útjára 1894. április 1-én. A magyar történelem egyik legnagyobb alakja élete utolsó negyvenöt évét hazájától távol élte le.

 • Orbán Viktor levele a választókhoz!

  „Már csak néhány napra vagyunk az április 6-i sorsdöntő választástól. Most vasárnap arról döntünk, hogy továbbmegyünk-e a megkezdett úton, vagy visszatérünk a múlt bukott politikájához."

 • Bayer Zsolt: Nyílt levél Mesterházy Attilához

  A Békemenet kapcsán írok önnek. Teljesen feleslegesen – de a magam lelki békéje miatt. Legelőbb is azt kell sajnálkozva az ön tudomására hoznom, hogy soha, egyetlen pillanatra sem fogja azt érezni, amit az a tömeg érez, amelyet ön most (ismét) vérig sértett.

 • Fradista szemmel – Leonardo-show

  Sikerült az első tavaszi győzelmünket abszolválni - március végén. Örülnöm kellene, és persze örülök is, de a kétségeim azért megmaradtak. Ennél azért jobb rajtra számítottam, számítottunk.

 • II. Béla, a Turul-nemzetség megújítója

  Felicián esztergomi érsek két hónappal II. István halála után, a nemzet és a haldokló király végakaratának megfelelően, 1131. április 28-án Székesfehérvárott a Szent Koronával magyar királlyá koronázta II. Bélát.

 • Ígéretes ígéretek

  Különleges eleme a kampánynak a választási ígéret. Kötelességtudóan kidolgozzák és meghirdetik különböző változatait, nagyjából senki nem hisz el belőle semmit, majd dühödten számon kérik, függetlenül attól, hogy megvalósult-e belőle valami vagy sem, többnyire azt is, aki egészen mást, netán semmit nem ígért.