Ma 2017 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

január 2014

 • Így írtuk a történelmet 2013-ban

  Őskori szerelemgyerek Észak-Olaszországból, kannibalizmus az észak-amerikai telepesek között, vámpírsírok Lengyelországból, szenzációs leletek Londonban, szudáni piramisok a Kusita Királyság korából, {...}

 • Újévi fogadalmak

  Ilyenkor mindenki elgondolkodik. Számot vet, összegez. Sikert arat; vagy éppen afelett kesereg, hogy megint semmi sem sikerült, amit még az óév elején – némi pezsgő-ízű hajnalon, disznó részegen megfogadott.

 • Bogár László: A Ló éve következik

  A kínai horoszkóp szerint 2013-14 fordulóján a Kígyó évéből a Ló évébe lépünk át. Az Economist című hetilap több mint száz évre visszatekintő elemzése szerint gazdasági sikerességét tekintve a két legrosszabb év váltja most egymást, {...}

 • Kordokumentum - A Habsburgok zsidó származása

  A "Pesti Napló" karácsonyi és újévi számában rendkívül érdekes közleményt olvashattak a budapesti fajvédők (ha ugyan olvassák a Miklós Andorék lapját), amelyben, prágai tudósítás alapján Masaryk elnöknek egy nyilatkozatáról volt szó.

 • Mahabharata 2.

  Sok ezer esztendővel ezelőtt történt a mai India területén. Kisebb-nagyobb királyságok léteztek a szent folyamok mentén. A Gangesz partján Kuru királyságának volt egy bölcs uralkodója, Santhanu.

 • Káin bélyege

  A globalizáció szomszédokká tesz minket, de nem testvérekké, idézte elődjét, XVI. Benedek pápát tegnap a katolikus egyházfő, amikor a béke világnapján a híveket üdvözölte, akik a remény szerint testvérei egymásnak, nem csak szomszédai.

 • Amikor a kommunisták kommunistáznak

  Ezek semmi újat nem találnak ki. Most, hogy Kövér László a kommunizmus struktúráiról értekezett, újból előkerültek a belépőigazolványok, és bizonyára ismét láthatjuk azt a listát, {...}

 • Haláltánc

  Bejárta a világsajtót a sokkoló hír, hogy Karácsony ünnepén a kölni dómban a szentmise elején egy félmeztelen nő ugrált az oltáron.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mozaik (484) Mozi világ (451) Kultúra (1) Sport (720) Alámerült atlantiszom (143) Gazdaság (588) Politika (1555) Irodalmi kávéház (378) Szépségápolás (16) Egészség (50) Mondom a magamét (1652) Nagyvilág (1444) Emberi kapcsolatok (37) Tereb (122) Gasztronómia (536) Flag gondolja (31) Jobbegyenes (1058) Világ história (901) Autómánia (62) Életmód (1) Heti lámpás (129) Vetítő (37) Magyar millenium (1216) Rejtőzködő magyarország (171)
free speech
mti