Ma 2017 március 30. Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

november 2013

 • Variációk – Halloween

  A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt. A halloween eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Brit-sziget jelentős részét.

 • Mindenszentek

  A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel. Ekkléziológiailag a megdicsőült Egyház (latinul ecclesia triumphans) ünnepe.

 • Az SZDSZ tartozása

  Félő, hogy csak az elfuserált magyar neoliberalizmus dohos levegője maradt az üres pártszékházban. Meg a csend, némi szúpercegéssel.

 • Bayer Zsolt – Top 10

  Az idei, 2013-as esztendő legkiválóbb és a baloldali körökben legnagyobb riadalmat és felháborodást kiváltott  Bayer Zsolt írásokat gyűjtöttük csokorba. Igazi vérbeli JOBBEGYENES mindegyik!

 • Szalonna Jobbik

  No ez meg mi a fészkes fene volt? A hétvégén, a történelmű léptékű székely menetelés természetes súllyal nyomott el minden más politikai eseményt. Visszatekintve ugyan, de ezért volt egy Jobbik kongresszus is.

 • Boros Imre: Neoliberális búcsúcédulák

  Öt éve tart a nemzetközi pénzügyi válság. A nyitányt a nagy hírű New York-i bankház, a Lehman Brothers látványos összecsuklása jelentette. A hatszázmilliárd dollárra taksált csődtömeg a pénzvilág sok szereplőjét temetett maga alá, egyebek mellett a hazai mainstream-hívők egy hányadát is, akik vásároltak a bankház adósságleveleiből.

 • Böjte Csaba - Halottak napja

  A halottak napján nem csak a halottaink miatt megyünk ki a temetőbe, hanem saját magunkért is, mert az élet mindennapi gondjai közepette, hajlamosak vagyunk megfeledkezni e világ kérlelhetetlen igazságáról: Az élet mulandó, ahogy az Ószövetség mondja, csupán: "egy kurta őrségváltás éjszaka!"