Ma 2017 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

november 2013

 • Variációk – Halloween

  A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt. A halloween eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Brit-sziget jelentős részét.

 • Mindenszentek

  A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel. Ekkléziológiailag a megdicsőült Egyház (latinul ecclesia triumphans) ünnepe.

 • Az SZDSZ tartozása

  Félő, hogy csak az elfuserált magyar neoliberalizmus dohos levegője maradt az üres pártszékházban. Meg a csend, némi szúpercegéssel.

 • Bayer Zsolt – Top 10

  Az idei, 2013-as esztendő legkiválóbb és a baloldali körökben legnagyobb riadalmat és felháborodást kiváltott  Bayer Zsolt írásokat gyűjtöttük csokorba. Igazi vérbeli JOBBEGYENES mindegyik!

 • Szalonna Jobbik

  No ez meg mi a fészkes fene volt? A hétvégén, a történelmű léptékű székely menetelés természetes súllyal nyomott el minden más politikai eseményt. Visszatekintve ugyan, de ezért volt egy Jobbik kongresszus is.

 • Boros Imre: Neoliberális búcsúcédulák

  Öt éve tart a nemzetközi pénzügyi válság. A nyitányt a nagy hírű New York-i bankház, a Lehman Brothers látványos összecsuklása jelentette. A hatszázmilliárd dollárra taksált csődtömeg a pénzvilág sok szereplőjét temetett maga alá, egyebek mellett a hazai mainstream-hívők egy hányadát is, akik vásároltak a bankház adósságleveleiből.

 • Böjte Csaba - Halottak napja

  A halottak napján nem csak a halottaink miatt megyünk ki a temetőbe, hanem saját magunkért is, mert az élet mindennapi gondjai közepette, hajlamosak vagyunk megfeledkezni e világ kérlelhetetlen igazságáról: Az élet mulandó, ahogy az Ószövetség mondja, csupán: "egy kurta őrségváltás éjszaka!"

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (62) Vetítő (37) Gasztronómia (536) Életmód (1) Magyar millenium (1216) Egészség (50) Tv fotel (65) Szépségápolás (16) Flag gondolja (31) Világ história (901) Mozi világ (451) Emberi kapcsolatok (37) Mondom a magamét (1652) Irodalmi kávéház (378) Kultúra (1) Heti lámpás (129) Gazdaság (588) Sport (720) Nagyvilág (1444) Politika (1555) Tereb (122) Alámerült atlantiszom (143) Jobbegyenes (1058) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (484)
free speech
mti